Nieuws

Nieuwsoverzicht

Het Concertgebouworkest bij u thuis

19 maart 2020

Tot onze spijt zijn als gevolg van het coronavirus alle concerten door het Concertgebouworkest tot 1 juni geannuleerd. Toch willen we u graag mooie concertervaringen bieden. Dat doen wij via concertgebouworkest.nl en via YouTube en Facebook.

Op vrijdag 20 maart, woensdag 25 maart en vrijdag 3 april, avonden waarop wij concerten zouden geven, zullen we toepasselijke opnamen van eerder gegeven concerten streamen.

20 maart: Brittens War Requiem

Gianandrea Noseda (foto: Steve J. Sherman)

Volgende week stonden onze concerten ‘In memoriam Mariss Jansons’ gepland. Gianandrea Noseda zou het programma overnemen van onze geliefde voormalig chef-dirigent Mariss Jansons, die afgelopen jaar overleed. In oktober 2018 viel Noseda ook al op indrukwekkende wijze in voor Mariss Jansons met Brittens War Requiem. Op vrijdag 20 maart om 20.30 uur streamen wij deze uitvoering voor u.

Bekijk stream


25 maart: Mariss Jansons en Richard Strauss

Mariss Jansons (foto: Anne Dokter)

Eind maart zou onze voormalige chef-dirigent Mariss Jansons het Concertgebouworkest dirigeren; helaas overleed hij eind vorig jaar. Om hierbij stil te staan, streamen wij op woensdag 25 maart om 20.30 uur een concert dat Jansons dirigeerde op 10 mei 2012, geheel gewijd aan Richard Strauss: Also Sprach Zarathustra, Metamorphosen en Suite uit ‘Der Rosenkavalier’.

Bekijk stream


3 april: Matthäus-Passion met Iván Fischer

Bladmuziek Matthäus-Passion (foto: Renske Vrolijk)

Passietijd zonder Matthäus-Passion is als een ei zonder zout. Bachs meesterwerk is dit jaar helaas niet te horen in de concertzaal, maar wél via de online kanalen van het Concertgebouworkest! Op vrijdag 3 april om 19.00 uur streamen wij een uitvoering van de Matthäus, zoals die in 2012 klonk onder leiding van Iván Fischer.

Bekijk stream

Deel: