Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Laurens
Woudenberg

hoorn, aanvoerder

Als kind van professionele musici was het voor Laurens Woudenberg niet altijd vanzelfsprekend dat hij ook die richting uit zou gaan. Tijdens zijn studie en zelfs nog tijdens zijn professionele loopbaan als musicus werkte hij in de gehandicaptenzorg en bij circus Kristal.

Toen Laurens negen jaar was kreeg hij zijn eerste hoornlessen van Louise Schepel. De inspirerende lessen ten spijt verruilde Laurens vijf jaar later zijn hoorn voor een basgitaar. Een kwestie van image.

Zijn liefde voor de hoorn bleek echter veel groter dan hij had gedacht en op zeventienjarige leeftijd pakte Laurens de hoornlessen weer op. Hij studeerde in zijn geboortestad Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij Hans Dullaert en Herman Jeurissen.

In 2006 trad hij toe tot de hoornsectie van Het Gelders Orkest, waar hij uiteindelijk solohoornist werd. Naast zijn orkestbaan remplaceerde hij bij andere orkesten en ensembles van naam. Sinds 2012 is Laurens Woudenberg solohoornist bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Laurens heeft een grote liefde voor het spelen van kamermuziek. Regelmatig is hij te horen met Camerata RCO en het Koper van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij het Concertgebouworkest debuteerde hij in april 2016 als solist.