Praktische Informatie

Bestellen via internet

Op deze website vindt u informatie over alle concerten van het orkest. U kunt uw concert zoeken op datum of op naam van dirigent, solist of componist via de concertagenda. Klik vervolgens op de tickets-button en volg de stappen van het bestelproces om uw bestelling te voltooien.

Voor alle online bestellingen bedragen de transactiekosten € 2,50 per bestelling.

E-tickets

U ontvangt per e-mail een bevestiging van de transactie met daarin een link naar een PDF-bestand met daarin uw e-ticket. Let op: de bevestigingsmail is dus níet uw toegangsbewijs. Het PDF-bestand, met daarop een barcode, is uw toegangsbewijs. Daarnaast zijn uw e-tickets beschikbaar via uw account. Adobe Acrobat is het geschikte programma om de PDF met uw e-ticket te openen. Dit programma kunt u gratis downloaden.

Voor e-tickets worden geen aanvullende kosten berekend.

Per post

Uw kaarten worden binnen enkele dagen opgestuurd naar adressen binnen Nederland. Wanneer het concert binnen 5 dagen na de besteldatum plaatsvindt of indien u een buitenlands adres heeft opgegeven, dan liggen uw kaarten klaar bij de kassa.

Het Concertgebouw rekent € 1,50 per transactie voor deze service. Betaling is mogelijk met iDEAL, AMEX, Visa, Mastercard of podiumkaart. Kaarten worden u tijdig toegezonden.

Bestellen via telefoon

U kunt dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur telefonisch kaarten reserveren via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45. Telefonisch gereserveerde kaarten dienen binnen één week na het reserveren betaald en/of afgehaald te zijn. Kaarten die u bestelt voor een concert dat binnen één week plaatsvindt, dienen bij reservering te worden betaald, of uiterlijk 45 minuten voor aanvang afgehaald te zijn.

Het Concertgebouw brengt voor deze service € 5,00 (kaarten per post) of € 4,50 (e-tickets) in rekening. Voor het afhalen en betalen bij de kassa van (telefonisch) gereserveerde kaarten rekent Het Concertgebouw € 5,00.

Bestellen aan de kassa van Het Concertgebouw

De kassa van Het Concertgebouw is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Vanaf 19.00 uur is de kassa uitsluitend geopend voor kaarten voor de concerten van die avond.

Kaarten ruilen

Heeft u een concertkaart, maar wilt u toch liever op een andere dag naar een concert? Bied uw kaart(en) dan aan via de ruilservice op deze website. Ruilen aan de kassa is niet mogelijk.

Naar ruilservice

 

informatie over korting

Sprintplaatsen

Lastminutekaarten voor jongeren < 30 JAAR

Sprinten houdt in dat je last minute kaarten kunt kopen voor een concert dat die avond plaatsvindt. Dit geldt voor alle concerten in de Entrée-selectie (die niet zijn uitverkocht).  Sprinten geldt voor iedereen tot en met 30 jaar en je mag ook een introducé meenemen.

De reguliere sprintprijs is €15,00 per ticket. Entrée-leden krijgen korting op dit tarief en betalen €12,50 per ticket. Entrée-leden kunnen de tickets online acht uur voor aanvang van het concert bestellen, je betaalt dan €2,50 reserveringskosten per bestelling. Je kunt de kaartjes ook vanaf 75 minuten voor aanvang, aan de kassa kopen. Dan betaal je geen reserveringskosten.

Kortingspassen

CJP- en andere kortingspassen dienen bij aankoop en bij binnenkomst getoond te worden, samen met het toegangsbewijs. Voor Entréeleden tot 35 jaar is er de Entréeselectie met concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest vanaf € 15, zie voor meer informatie de website van Entrée.

Lastminutekaarten voor uitverkochte concerten

Voor ‘uitverkochte’ concerten geldt dat er op de dag van het concert toch nog kaarten kunnen vrijkomen. U kunt deze kaarten direct bij de kassa van Het Concertgebouw kopen of telefonisch reserveren tot 17.00 uur. Is een concert geheel uitverkocht dan delen de medewerkers van de kassa vijf kwartier voor aanvang volgnummers uit voor de verkoop van niet afgehaalde reserveringen.

Op alle transacties die voortvloeien uit deze website zijn de Algemene Voorwaarden van het Koninklijk Concertgebouworkest van toepassing.

 

Adres Concertgebouw

Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam