Mahler: Das Lied von der Erde

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Gustav Mahler Das Lied von der Erde

Anna Larsson alt

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Fabio Luisi leidt het Concertgebouworkest, Anna Larsson en Robert Dean Smith in Das Lied von der Erde van Gustav Mahler. Hierin smelten symfonie en liedcyclus voor het eerst samen.

Mahlers Das Lied von der Erde

Das Lied von der Erde is een symfonie, Mahlers negende om precies te zijn. De componist had, zoals veel van zijn voorgangers, een heilig ontzag voor de negen symfonieën van Beethoven en verbond daar – deels uit nederigheid, deels uit bijgeloof – de consequentie aan dat meer dan negen niet mogelijk was. Na zijn Achtste symfonie verzon Gustav Mahler daarom een list: een symfonie in de vorm van een cyclus van zes orkestliederen. Na Das Lied von der Erde componeerde hij zelfs nog een échte Negende.

Fabio Luisi, dirigent

De Italiaanse dirigent Fabio Luisi was in 2005 voor het eerst te gast bij het Concertgebouworkest. Na vaste aanstellingen bij onder meer de Wiener Symphoniker, de Semperoper en Staatskapelle in Dresden en de Metropolitan Opera in New York, is Luisi momenteel muzikaal leider van het Opernhaus Zürich, chef-dirigent van het Deens Nationaal Symfonieorkest en meest recentelijk muzikaal leider van de Opera di Firenze en het bijbehorende festival Maggio Musicale Fiorentino.

bekijk mini-docu Singing Mahler

Lees meer

Populair