Mahler: Symfonie Nr. 7

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Gustav Mahler Symfonie nr. 7

Uitvoerenden

Pierre Boulez Dirigent

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Pierre Boulez leidt het Concertgebouworkest in de Zevende symfonie van Gustav Mahler. Na de ‘Tragische’ Zesde lijkt Mahler in zijn Zevende symfonie zijn levensvreugde hervonden te hebben.

Mahlers Zevende symfonie

Gustav Mahler doorloopt in de Zevende symfonie een louteringsproces. Ook overwon hij met dit werk een creatieve impasse. De ontwikkeling van de ‘held’ begint in de Zevende symfonie met een weifelend heen en weer bewegen tussen tegenstrijdige emoties en mondt na zijn nachtelijke visioenen in de middendelen uit in een triomfantelijke overwinning in de finale. Met behulp van veel koperblazers en slagwerk ontketent Mahler een grandioos vuurwerk.

Pierre Boulez, dirigent

Pierre Boulez debuteerde in 1960 bij het Concertgebouworkest. De Franse componist en dirigent was een van de leidende figuren in het muziekleven van na de Tweede Wereldoorlog. Van 1977 tot 1992 concentreerde Boulez zich op het door hemzelf in het leven geroepen IRCAM te Parijs, een instituut voor de ontwikkeling van technische muzikale mogelijkheden. Tegelijk richtte hij het Ensemble Intercontemporain op. Voor zijn muzikale verdiensten ontving hij talloze onderscheidingen en prijzen, waaronder 26 Grammy Awards. Pierre Boulez overleed in 2016.

Lees meer

 

Populair