Mozart: Eine kleine Nachtmusik

Concertgebouworkest Young 2019

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Wolfgang Amadeus Mozart Eine kleine Nachtmusik, KV 525

Uitvoerenden

Arndt Auhagen Dirigent

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Deelnemers van Concertgebouworkest Young, het nieuwe jeugdorkest voor Europese ‘verborgen talenten’ van 14 tot 18 jaar dat het Concertgebouworkest in seizoen 2019/2020 lanceerde, beleven hun vuurdoop met deze uitvoering van Mozarts Eine kleine Nachtmusik, KV 525 onder leiding van violist Andt Auhagen in de Amsterdamzaal van RCO House.

Ontwikkeling van toptalent

Gedurende het Young summer camp kregen zij een intensief programma met groeps- en orkestrepetities, kamermuziek, coaching-sessies en workshops door professionele workshopleiders en lessen van musici van het Concertgebouworkest. Young weerspiegelt de diversiteit van Europa.

Het Concertgebouworkest acht de ontwikkeling van toptalent van essentieel belang. Daarnaast beoogt het orkest met Young via de muziek ook het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, gemeenschapszin en democratisch denken. Hiervoor wordt in samenwerking met het United World Colleges Nederland een speciaal programma ontwikkeld. Op deze manier slaat dit nieuwe jeugdorkest een brug tussen de maatschappij en een cultureel topinstituut.

Populair