Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwe stream deze week

08 december 2020

Op vrijdag 11 december leidt Iván Fischer het Concertgebouworkest in werken van Mozart en Berlioz.

Het programma wordt zonder publiek uitgevoerd in Het Concertgebouw en live gestreamd via onderstaande link.

Sopraan Miah Persson soleert in Berlioz’ liedcyclus Les nuits d’été, dat wordt geflankeerd door werken van Mozart: het Menuet in C groot, KV 409 en de Symfonie nr. 34 in C groot, KV 338. Het populaire Menuet wordt vaak apart uitgevoerd, maar er zijn aanwijzingen dat het ooit deel uitmaakte van Mozarts Symfonie nr. 34.

De stream vangt om 20.00 uur aan. Na een interview met violist Marc Daniel van Biemen door zijn collega uit het orkest, solocontrabassist Dominic Seldis, begint om 20.15 uur de livestream.

Iván Fischer is sinds zijn debuut in 1987 een geliefd gastdirigent bij het Concertgebouworkest. Afgelopen oktober benoemde het orkest hem tot honorair gastdirigent met ingang van het seizoen 2021/2022.

Sopraan Miah Persson was sinds 2004 diverse keren te gast bij het orkest. Zo zong zij in 2010 onder leiding van Iván Fischer in Mahlers Vierde symfonie, waarvan de opname op cd verscheen bij Concertgebouworkest Live.

Om de streams te bekijken dient u ingelogd te zijn. Heeft u een account maar lukt het u niet om in te loggen, neem dan contact op met de klantenservice via klantenservice@concertgebouworkest.nl.

Indien u nog geen account heeft, kunt u hier een account aanmaken.

 

Naar de livestream op 11 december

Programma | Preludium

 

Mis geen stream!

Sinds het begin van de coronacrisis biedt het Concertgebouworkest bijna wekelijks digitale concertstreams aan. Daarnaast hebben we een videoplatform met een ruim aanbod van bijzondere concertregistraties, interviews en documentaires. Het aanbod van (live)streams en concertregistraties zal als gevolg van de huidige situatie steeds belangrijker worden voor het orkest en het aanbod wordt in hoog tempo uitgebreid. Omdat het orkest ook inkomsten nodig heeft, komen er naast de beschikbare gratis content ook betaalde concertstreams.

Wilt u nu en in de toekomst ook thuis kunnen genieten van het Concertgebouworkest en op de hoogte blijven van onze online concertactiviteiten? Meld u dan snel aan voor onze maandelijkse videonieuwsbrief. Zo hoeft u nooit een concertstream te missen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste streams via de videonieuwsbrief

Deel: