Rach 3: Myths and Legends

Mini-documentaire

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Serge Rachmaninoff Pianoconcert nr. 3

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Alexander Gavrylyuk won op vijftienjarige leeftijd de Vladimir Horowitz Competitie. Zijn doorbraak was compleet toen hij het jaar daarop, als jongste deelnemer, de eerste prijs won op de Hamamatsu Competitie in Japan. Hij is sindsdien een graag geziene gast in Japan en nam er zijn eerste twee cd's op.

Zijn internationale carrière nam een vlucht: Lincoln Center, Sydney Opera House en de Hollywood Bowl lagen aan zijn voeten. In 2005 won Gavrylyuk de eerste prijs, de gouden medaille én de speciale prijs voor de beste uitvoering van een klassiek pianoconcert op de Arthur Rubinstein International Piano Masters Competition.

Alexander Gavrylyuk speelde inmiddels met vele grote orkesten samen, waaronder de New York Philharmonic, de Los Angeles Philharmonic, het Moskous Philharmonisch Orkest, het Israel Philharmonic Orchestra en het Melbourne Symphony Orchestra.

Populair