Het groot symfonisch repertoire

Serie B donderdag

Serie B donderdag - Het groot symfonisch repertoire

< Terug

Het Groot Symfonisch Repertoire

De symfonische traditie leeft voort in de grootste en oudste abonnementenserie van het Concertgebouworkest.

Hoogtepunten serie B

De grootste en oudste serie van het Concertgebouworkest biedt een rijke bloemlezing van symfonische muziek op het hoogste niveau. Het repertoire loopt van circa 1600 tot heden. Mahlers Vijfde symfonie en Kindertotenlieder klinken onder leiding van Fabio Luisi. Valery Gergiev dirigeert Bruckners Negende symfonie, de Derde symfonie van Brahms wordt geleid door Thomas Hengelbrock. Dvoráks Zevende en Achtste symfonie klinken onder leiding van respectievelijk Gianandrea Noseda en Semyon Bychkov. Verder zijn ook Mozart, Beethoven, Schumann, Mendelssohn en Richard Strauss met meerdere werken vertegenwoordigd.

Violiste Janine Jansen, artist in residence van het Concertgebouworkest, komt in seizoen 2020/2021 binnen deze serie drie keer voorbij. Zij speelt het geliefde Vioolconcert van Brahms, het Eerste vioolconcert van Sjostakovitsj en een nieuw opdrachtwerk: een dubbelconcert voor haar en klarinettist Martin Fröst door Sally Beamish.

Onder de gastsolisten in de serie vinden we ook de violist Leonidas Kavakos, de bariton Peter Mattei (door Musical America uitgeroepen tot zanger van het jaar 2020) en de pianisten Kirill Gerstein, Krystian Zimerman, Yefim Bronfman, Igor Levit en Yuja Wang. Solisten uit eigen gelederen zijn Sylvia Huang, die in mei 2019 zoveel indruk maakte op de Koningin Elisabethwedstrijd, en solotrompettist Miroslav Petkov.