Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Het groot symfonisch repertoire

Serie B woensdag

Serie B woensdag - Het groot symfonisch repertoire

< Terug

Het Groot Symfonisch Repertoire

De symfonische traditie leeft voort in de grootste en oudste abonnementenserie van het Concertgebouworkest.

De symfonische traditie leeft voort in de grootste en oudste abonnementenserie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze eerbiedwaardige abonnementenserie geeft een mooie dwarsdoorsnede van wat het Concertgebouworkest in het seizoen 2018/19 te bieden heeft.

Hoogtepunten serie B

Van oudsher mag een abonnee op serie B het beste op symfonisch gebied verwachten. Dat loopt in het seizoen 2018/2019 uiteen van Haydns Symfonie ‘Met de Paukenroffel’ tot Andriessens Mysteriën, in 2013 geschreven ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het orkest.

Het Concertgebouworkest speelt in serie B de Derde symfonie van Bruckner, de Zevende van Mahler en drie symfonische gedichten van Richard Strauss: Don Juan, Tod und Verklärung en Ein Heldenleben.

Bernard Haitink leidt op 13 en 14 december Bruckners weinig gehoorde Zesde symfonie in Serie B, de oudste en grootste serie van het Concertgebouworkest.

Concertant repertoire is er ook volop, met vioolconcerten van Beethoven, Brahms en Tsjaikovski en pianoconcerten van Mozart, Beethoven en Chopin. Naast goede bekenden als pianisten Mitsuko Uchida en Pierre-Laurent Aimard en violisten Janine Jansen en Leonidas Kavakos is er ook ruimte voor de debuterende pianiste Beatrice Rana.

Deze serie(s) zijn online niet meer te bestellen.

Wellicht dat onze klantenservice u nog wel kan helpen. U kunt de klantenservice bereiken via 020 3051015, ma-vr 09.30-12.30 uur