Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

De grote maestro's

Serie E

Serie E - De grote maestro's

Aantal concerten in deze serie

< Terug

De Grote Maestro’s

Symfonische muziek komt tot leven onder leiding van vooraanstaande dirigenten. Naast chef-dirigent Daniele Gatti en conductor emeritus Mariss Jansons zijn dat Myung-Whun Chung, John Eliot Gardiner en Daniel Harding.

Hoogtepunten serie E

In het seizoen 2018/2019 staat Daniele Gatti viermaal voor het orkest in deze abonnementenserie. Naast symfonieën van Brahms, Bruckner en Mahler dirigeert hij een van de meest geliefde werken van Mozart, de Veertigste symfonie, en het betoverende Mysteriën, dat Louis Andriessen in 2013 schreef ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Ook Daniele Gatti’s voorganger, conductor emeritus Mariss Jansons, ziet u aan het werk in de serie E. Hij leidt Benjamin Brittens schitterende War Requiem
Onder leiding van Myung-Whun Chung klinkt onder meer Beethovens opzwepende Zevende symfonie, John Eliot Gardiner dirigeert Brahms Derde symfonie en Daniel Harding leidt Dvoráks Pianoconcert met artist in residence Pierre-Laurent Aimard, gevolgd door een concertante uitvoering van Bartóks populaire opera Hertog Blauwbaards burcht.

  • 8 concerten