De grote maestro's

Serie E

Serie E - De grote maestro's

< Terug

De Grote Maestro’s

Symfonische muziek komt tot leven onder leiding van vooraanstaande dirigenten zoals conductor emeritus Mariss Jansons zijn dat Jaap van Zweden, Herbert Blomstedt en Sir John Eliot Gardiner.

Hoogtepunten serie E

In de serie E brengen vooraanstaande maestro’s de symfonische muziek tot leven op het hoogst mogelijke niveau. Behalve Mariss Jansons ziet u in het seizoen 2019/2020 ook Jaap van Zweden aan het werk. De vitale negentiger Herbert Blomstedt dirigeert Bruckners Vierde symfonie. Bruckners Vijfde wordt uitgevoerd onder leiding van Christian Thielemann, die voor het eerst sinds 2002 terugkeert bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Thomas Hengelbrock, bekend om zijn verrassende programma’s, leidt een concert met muziek uit de achttiende eeuw én combineert werken van Beethoven met het spectaculaire Celloconcert van Lutosławski, waarin solocellist Gregor Horsch het opneemt tegen zijn eigen orkest.

Sir John Eliot Gardiner dirigeert Schumanns zelden uitgevoerde Szenen aus Goethes ‘Faust’, met naast het orkest, een groot koor én een kinderkoor een groot aantal solisten. Onder hen vinden we de sopraan Christiane Karg, de alt Ann Hallenberg en de bariton Christian Gerhaher.

  • 8 concerten