De grote maestro's

Serie E

Serie E - De grote maestro's

< Terug

De Grote Maestro’s

Acht grote maestro’s dirigeren het Concertgebouworkest in de serie E.

Hoogtepunten serie E

Jaap van Zweden zet de Vijfde symfonie van Beethoven naast liederen van Schubert en Strauss met de befaamde bariton Matthias Goerne. Fabio Luisi dirigeert stemmige werken van Verdi en de 100 jaar geleden (in 1921) gestorven Diepenbrock, maar ook van zijn landgenoot Malipiero. Semyon Bychkov leidt Dvořák zonnige Achtste symfonie en Sjostajkovitsj’ knotsgekke Eerste pianoconcert met pianist Kirill Gerstein en Miroslav Petkov, solotrompettist van het Concertgebouworkest. Concertmeester Liviu Prunaru soleert in Sibelius’ Vioolconcert onder leiding van Myung-whun Chung, waarna deze Brahms’ Eerste symfonie voor zijn rekening neemt.

Bij Iván Fischer klinken korte werken van alle zeventien componisten die vereeuwigd zijn op de cartouches aan het balkon van de Grote Zaal, onder wie de Nederlanders Röntgen, Dopper, Zweers, Wagenaar, Pijper en – opnieuw – Diepenbrock.

Ook Sir Antonio Pappano dirigeert muziek van Diepenbrock, gevolgd door werken van Schumann, Strauss en Mahler. Bij Paavo Järvi klinkt Schumanns ‘Rheinische’ symfonie. Daniel Harding combineert Mahlers Eerste symfonie met de Derde van Schubert. Gustavo Gimeno – die in het seizoen 2020/21 begint als chef-dirigent van het Toronto Symphony Orchestra - dirigeert Beethovens laatste twee pianoconcerten met Krystian Zimerman als solist.

  • 8 concerten

Prijzen bij deze serie

Rang 1+: €800   ◆   Rang 1: €620   ◆   Rang 2: €460   ◆   Rang 3: €340

Serie bestellen

Dvoráks Achtste symfonie

Beethoven Pianoconcerten 4 en 5

Daniel Harding dirigeert Mahler

van Dvořák tot Stravinsky

Fabio Luisi dirigeert Verdi

*** Brahms’ Eerste symfonie

*** Igor Levit speelt Schumann

*** Jaap van Zweden leidt Beethoven 5

Serie bestellen