Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

De matinee

Serie Z

Serie Z - De matinee

< Terug

De Matinee

De mooiste zondagmiddagen. Uw zondagmiddag is waardevol besteed met solisten en dirigenten van wereldfaam. Zij brengen voor u de prachtigste muziek van onder anderen Mozart, Schubert, Bruckner, Britten en Andriessen.

Hoogtepunten serie Z

Voor Mariss Jansons, conductor emeritus van het Koninklijk Concertgebgouworkest, gaat een droom in vervulling: hij zal het orkest leiden in het prachtige War Requiem van Benjamin Britten.

Ook hoort u in de zondagmatinee van het Concertgebouworkest twee symfonieën van Bruckner: de Derde en de Zesde. De Zesde symfonie komt tot klinken met Bernard Haitink.

Het Concertgebouworkest speelt bovendien geliefde symfonieën van Mozart en Brahms en twee meesterwerken van een nog jonge Richard Strauss.

U ervaart waarom Schuberts Negende symfonie niet voor niets de ‘Grote symfonie’ wordt genoemd. U hoort zowel de debuterende dirigent Dima Slobodeniouk als de ervaren meester Myung-Whun Chung.

En dan de solisten: Mitsuko Uchida een pianoconcert van Mozart horen spelen is altijd een bijzondere gebeurtenis; hetzelfde geldt voor Beethoven door violist Leonidas Kavakos. Uit eigen gelederen hoort u solofluitist Kersten McCall in Soie van de Finse componiste Lotta Wennäkoski en Perry Hoogendijk in het Tubaconcert van Ralph Vaughan Williams.

Deze serie(s) zijn online niet meer te bestellen.

Wellicht dat onze klantenservice u nog wel kan helpen. U kunt de klantenservice bereiken via 020 3051015, ma-vr 09.30-12.30 uur