Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

De matinee

Serie Z

Serie Z - De matinee

< Terug

De Matinee

De mooiste zondagmiddagen. Uw zondagmiddag is waardevol besteed met solisten en dirigenten van wereldfaam. Zij brengen voor u de prachtigste muziek van onder anderen Mozart, Schubert, Bruckner, Britten en Andriessen.

Hoogtepunten serie Z

Voor Mariss Jansons, conductor emeritus van het Koninklijk Concertgebgouworkest, gaat een droom in vervulling: hij zal het orkest leiden in het prachtige War Requiem van Benjamin Britten.

Ook hoort u in de zondagmatinee van het Concertgebouworkest twee symfonieën van Bruckner: de Derde onder leiding van Daniele Gatti en de Zesde met Bernard Haitink.

Daniele Gatti, die in 2016 Mariss Jansons opvolgde als chef-dirigent, dirigeert bovendien geliefde symfonieën van Mozart en Brahms en twee meesterwerken van een nog jonge Richard Strauss.

U ervaart waarom Schuberts Negende symfonie niet voor niets de ‘Grote symfonie’ wordt genoemd. U hoort zowel de debuterende dirigent Dima Slobodeniouk als de ervaren meester Myung-Whun Chung.

En dan de solisten: Mitsuko Uchida een pianoconcert van Mozart horen spelen is altijd een bijzondere gebeurtenis; hetzelfde geldt voor Beethoven door violist Leonidas Kavakos. Uit eigen gelederen hoort u solofluitist Kersten McCall in Soie van de Finse componiste Lotta Wennäkoski en Perry Hoogendijk in het Tubaconcert van Ralph Vaughan Williams.