De matinee

Serie Z

Serie Z - De matinee

< Terug

De Matinee

Met de serie Z van het Concertgebouworkest zijn uw zondagmiddagen goed besteed.

Hoogtepunten serie Z

Artist in residence Janine Jansen hoort u bijvoorbeeld als de soliste in Stravinsky’s Histoire du soldat. De geliefde mezzosopraan Ann Hallenberg zingt aria’s van Händel en Haydn onder leiding van debuterend dirigent Riccardo Minasi – ook klinkt Haydns populaire Symfonie nr. 88.

In de serie Z komt u ook Jaap van Zweden tegen: hij dirigeert Beethovens Vijfde symfonie, de befaamde bariton Matthias Goerne zingt liederen van Schubert en Richard Strauss.

Han-Na Chang debuteert met de meesterlijke Vijfde symfonie van Prokofjev en Kristiina Poska met muziek van Ravel en Pärt. De pianisten Kirill Gerstein, Yefim Bronfman en Behzod Abduraimov schitteren in werken van respectievelijk Sjostakovitsj, Liszt en Bartók.

Van Dvorák hoort u zowel de Zevende als de energiek bruisende Achtste symfonie, én de Serenade voor strijkers. Trevor Pinnock combineert laatstgenoemde werk met Mozarts ‘Gran partita’ en muziek van Gabrieli. Dvorák is trouwens een van de zeventien componisten op de cartouches aan de balkons van de Grote Zaal – van al deze componisten dirigeert Iván Fischer een kort werk. Zo komt een stukje historie van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest tot klinken.