De matinee

Serie Z

Serie Z - De matinee

< Terug

De Matinee

De mooiste zondagmiddagen. Uw zondagmiddag is waardevol besteed met solisten en dirigenten van wereldfaam. Zij brengen voor u de prachtigste muziek. Lees het interview met orkestlid Edith van Moergastel.

Hoogtepunten serie Z

Op het kleurrijke menu staat bijvoorbeeld Skrjabins Prometheus, een groots werk waarin de kleuren zijn meegecomponeerd en door middel van een lichtorgel worden ‘bespeeld’. Van Beethoven hoort u eveneens een werk dat geïnspireerd is door de mythische figuur Prometheus, maar ook de Vierde symfonie, gecombineerd met de adembenemende Tiende van Sjostakovitsj.

De achttiende eeuw, en in het bijzonder de muziek van Händel, herleeft onder leiding van Thomas Hengelbrock en debuterend dirigente Emmanuelle Haïm.

U geniet van het parelende spel van Jean-Yves Thibaudet in Ravels Pianoconcert in G, en Sir John Eliot Gardiner staat garant voor een bijzondere uitvoering van Schumanns meesterwerk Szenen aus Goethes ‘Faust’. Alain Altinoglu debuteert met werken van Ravel en Franck en een wereldpremière van de vooraanstaande Duitse componist Wolfgang Rihm. Balletmuziek van Stravinsky en Bartók klinkt onder leiding van Gustavo Gimeno.