Strauss: Vier letzte Lieder

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Richard Strauss Vier letzte Lieder

Anja Harteros sopraan

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Anja Harteros en het Concertgebouworkest voeren Richard Strauss’ Vier letzte Lieder uit onder leiding van Bernard Haitink. De Vier letzte Lieder verklanken de verschillende stadia van het leven.

Richard Strauss’ Vier letzte Lieder

De Vier letzte Lieder zijn de laatste voltooide werken van Richard Strauss. De vier liederen vormen een fraaie kleine cyclus, waarin de verschillende stadia van het leven worden verklankt. ‘Frühling’ is vol vreugde en verwachting; in ‘September’ neemt de dichter afscheid van de zomer. In ‘Beim Schlafengehen’ verlangt de ziel naar de ‘toverkring’ van de nacht, en in ‘Im Abendrot’ is een ouder echtpaar getuige van een zonsondergang; ze vragen zich af of ze misschien het eind van hun leven beleven.

Anja Harteros, sopraan

Anja Harteros maakte met deze uitvoering van Richard Strauss’ Vier letzte Lieder haar debuut bij het Concertgebouworkest, tijdens de Kerstmatinee in 2011. De Duitse sopraan genoot haar zangopleiding bij Liselotte Hammes en Astrid Huber-Aulmann. In 1999 werd Anja Harteros winnares van de BBC Cardiff ‘Singer of the World’ competitie, wat leidde tot talloze uitnodigingen voor concerten en gastoptredens. Sindsdien was ze in alle belangrijke operahuizen van de wereld te gast.

Lees meer

Populair