Dagelijkse dosis muziek voor kinderen

Tijdens de voorjaarsvakantie in tijden van corona hoefden kinderen zich niet te vervelen. Van 20 tot en met 28 februari 2021 konden zij dagelijks vanaf 16.00 uur terecht bij het Concertgebouworkest voor een online Kindermuziekfestival. Global partners van het orkest, ING en Unilever, leverden een belangrijke bijdrage aan deze succesvolle week.
Dagelijkse dosis muziek voor kinderen

Iedere dag was er voor kinderen van zes tot twaalf jaar een stream van een Kinderconcert of een korte muziekfilm via Facebook, YouTube en onze website concertgebouworkest.nl. De uitzendingen bevatten onder meer registraties van de Kinderconcerten Maankozijn en Igor en de nachtegaal. Ook kwamen de filmpjes langs die het orkest heeft geproduceerd in samenwerking met Schooltv.

De presentatie was in handen van Sosha Duysker, actrice in verschillende kinderseries en presentatrice van het populaire tv-programma Klokhuis. De video’s met Sosha zijn mogelijk gemaakt door Global Partners van het orkest ING en Unilever.

Bereik

Tijdens deze online muziekweek bereikte het Concertgebouworkest meer dan een miljoen kijkers. De video's op Facebook, YouTube en de website zijn ruim 81.000 keer bekeken, waarbij de doorverwijzing op de ING-website de nummer één pagina was waarvandaan kijkers op onze website terecht kwamen.

De samenwerking met ING en Unilever zorgt jaarlijks voor een groot extra bereik van kinderen en jongeren, zowel online als offline. De impact van educatieve projecten krijgt daarmee een boost die uitreikt over het hele land, waarvoor wij onze Global Partners zeer dankbaar zijn.

Bekijk hier de introductievideo

Klassieke muziek voor kinderen en scholen

Het Concertgebouworkest vindt het belangrijk dat iedereen kan kennismaken en genieten van klassieke muziek. Mede dankzij sponsors en schenkers kan het Concertgebouworkest vele inspirerende projecten ontplooien voor kinderen en jongeren. Zo organiseert het orkest ieder seizoen twee bijzondere Kinderconcerten en produceerde het vier educatieve apps, die op zo’n 1.500 scholen gebruikt worden en die meerdere prijzen wonnen.

Ook vinden uitwisselingsprogramma’s plaats met basisscholen en met de vmbo-leerlingen van het Sweelinck College. Met Schooltv produceerde het Concertgebouworkest inmiddels al twaalf educatieve filmpjes over klassieke muziek en de verbeeldingskracht van kinderen. Samen met Het Concertgebouw organiseert het orkest workshops en rondleidingen.

het Concertgebouworkest in het onderwijs 

het concertgebouworkest voor kinderen