ING steunt muziekeducatie Concertgebouworkest

Tussen 20 maart en 22 april organiseert het Concertgebouworkest een groot aantal activiteiten voor kinderen. Een groot deel van deze educatieve initiatieven worden mede mogelijk gemaakt door ING, al jaren trouwe partner van het Concertgebouworkest.
ING steunt muziekeducatie Concertgebouworkest (foto: Fokke van Saane)
ING steunt muziekeducatie Concertgebouworkest (foto: Fokke van Saane)

Kinderen uit heel Nederland zullen in het voorjaar 2022, wellicht voor het eerst, kennis maken met de klanken van het Concertgebouworkest. Global partner ING maakt in de komende maanden verschillende educatieve initiatieven mogelijk, waaronder een videoregistratie van het Kinderconcert en enkele honderden toegangskaarten voor ditzelfde concert. Zo komen meer kinderen uit heel Nederland in aanraking met klassieke muziek. Want net als het orkest vindt ING het belangrijk dat kunst en cultuur toegankelijk zijn voor iedereen.

Voor het Kinderconcert Schilderijententoonstelling van de Russische componist Moesorgski stelt ING in totaal 800 kaarten beschikbaar voor onder andere JINC, de organisatie die samen met bedrijven en scholen strijdt voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Het concert is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en vindt plaats op 20 maart in de Grote Zaal van Het Concertgebouw onder leiding van de jonge dirigent Felix Mildenberger.

Slagwerkers van het Concertgebouworkest tijdens een Kinderconcert (foto: Milagro Elstak)
Slagwerkers van het Concertgebouworkest tijdens een Kinderconcert (foto: Milagro Elstak)

Ook maakt ING de videoregistratie van het Kinderconcert mogelijk, zodat via streaming niet alleen de 800 kinderen via onder andere JINC het kunnen meebeleven, maar alle kinderen in heel Nederland. Deze stream zal via de site van het Concertgebouworkest op 10 april worden getoond.

Ten slotte zal ING in maart en april ook het busvervoer met de Muziekbuzz verzorgen voor scholen buiten Amsterdam die naar het Concertgebouworkest komen om deel te nemen aan de schoolconcerten in de Amsterdamzaal. Met zijn jaarlijkse scholenproject brengt het orkest basisschoolleerlingen direct in contact met klassieke muziek en met musici van het orkest. Op deze manier neemt ING een voor veel scholen onoverkomelijke drempel weg. Zie voor meer informatie concertgebouworkest.nl/nl/schoolconcerten.

Schoolvoorstelling Peter en de Wolf in de Amsterdamzaal van het Concertgebouworkest (foto: Fokke van Saane)
Schoolvoorstelling Peter en de Wolf in de Amsterdamzaal van het Concertgebouworkest (foto: Fokke van Saane)

Global partner

Al sinds 1989 is ING Global Partner (hoofdsponsor) van het Concertgebouworkest; het is het langstlopende culturele partnership van Nederland. In 2016 heeft ING, samen met de andere Global Partner, Unilever, het sponsorcontract opnieuw met tien jaar verlengd. Zie voor meer informatie: https://www.concertgebouworkest.nl/ing.