Kindermuziekdag

CONCERT - Op zondag 3 april opent het Concertgebouworkest zijn deuren voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar! Zij zijn met hun ouders of grootouders welkom bij een Kindermuziekdag op Gabriël Metsustraat 16 in Amsterdam.

Concertgebouworkest Kindermuziekdag
Concertgebouworkest Kindermuziekdag

Op zondag 3 april opent het Koninklijk Concertgebouworkest zijn deuren voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar! Zij zijn met hun ouders of grootouders welkom bij een Kindermuziekdag op Gabriël Metsustraat 16 in Amsterdam. Met miniconcerten, spelletjes, filmpjes, een instrumententuin en nog veel meer. Natuurlijk is er koffie en thee voor de volwassenen.

Ochtendprogramma: Het klankkastje

Van 10.00 tot 12.00 uur zijn peuters van 2 tot en met 4 jaar welkom bij Het klankkastje: een leuk interactief miniconcert in de Amsterdamzaal. Samen met een musicus van het Concertgebouworkest gaan de kinderen op muzikale ontdekkingsreis. Er is een mysterieus kastje waarin geheime klanken zijn verborgen, wat zal daaruit komen? Muziek voelen, beleven en meemaken voor de allerkleinsten.

Tussendoor spelen orkestmusici in de Huiskamer slaapliedjes uit de hele wereld, bekend van de reeks Sssst… lekker slapen die het orkest in samenwerking met Zwitsal produceerde.

bestel kaarten voor het ochtendprogramma

Middagprogramma met miniconcerten

In de middag geven musici uit het Concertgebouworkest in de Amsterdamzaal miniconcerten voor kinderen tussen 4 en 8 jaar: Carnaval der dieren (voorstellingen om 13.30 en 15.30 uur) en Peter en de wolf (14.30 en 16.30 uur). Ondertussen gebeurt er ook van alles in de Huiskamer, de studio’s en de foyers. Zo kunnen de kinderen in een instrumententuin kennismaken met slagwerk- en strijkinstrumenten. Verder zijn er onder meer een minibioscoop met muziekfilmpjes, een digitaal muziekmemoryspel en een luister- en tekenhoek.

De Kindermuziekdag duurt tot ongeveer 17.00 uur. Lotte van Dijck is de workshopleider van Het klankkastje en de presentator van de miniconcertjes. Peter en de wolf wordt uitgevoerd met acteur Benjamin Murck.

bestel kaarten voor het middagprogramma