Opening Night 2022

Kom op vrijdag 9 september om 20.30 uur naar het Westerpark voor ons feestelijke openluchtconcert. Het concert is gratis toegankelijk. Neem een kleedje en een drankje mee en vier met ons de opening van het nieuwe seizoen!

In het Westerpark

Net als vorig jaar, toen we de start van het seizoen vierden op de Dam, presenteren we ons met de Opening Night graag op een bijzondere plek in de stad: Opening Night 2022 vindt plaats in het Westerpark!

Programma

De avond begint energiek met John Adams’ Short Ride in a Fast Machine, daarna klinkt het Pianoconcert van Edvard Grieg, gevolgd door een verzameling van dansen voor klarinet en orkest. We sluiten af met Bernsteins populaire Symfonische dansen uit ‘West Side Story’.

Musici

Onder leiding van Alain Altinoglu spelen we samen met de virtuoze klarinettist Martin Fröst, artist in residence het komende seizoen, en de eigenzinnige pianist Víkingur Ólafsson.

Op radio en tv

Maria Fiselier presenteert de televisieregistratie live vanuit het Westerpark. AVROTROS zendt het concert uit. Live via NPO Radio 4 en om 22.20 uur op televisie via NPO2.

meer informatie | faq

De Opening Night van het Concertgebouworkest wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Global Partners ING, Unilever en Booking.com, die klassieke muziek toegankelijk willen maken voor een zo breed mogelijk publiek.