Violist

Op 25 mei verscheen bij uitgeverij Thomas Rap Violist, een boek van en over Marc Daniel van Biemen, eerste violist van het Concertgebouworkest. Een uniek inkijkje in de wereld van de klassieke muziek.
Violist

Spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest is voor de meeste musici slechts een droom. Marc Daniel van Biemen lukte het om op 24-jarige leeftijd een plek als eerste violist in een van ’s werelds beroemdste orkesten te bemachtigen. Met enkele collega’s richtte hij het avontuurlijke en succesvolle Alma Quartet op.

In het boek Violist neemt hij de lezer mee in de wereld van de klassieke muziek. Waarom is het strijkkwartet de heilige graal? Wat maakt een dirigent zo goed in zijn vak? Hoe ziet het leven on the road eruit? Maar ook de schaduwzijde van het muzikantenbestaan komt aan bod. In ontroerende en aangrijpende passages schetst Marc Daniel een intiem beeld van zijn ingewikkelde jeugd, als kind van een strenge, bevlogen en alcoholistische vader.

Dit maakt Violist tot een indringende vertelling over het leven van een jonge musicus in het Concertgebouworkest.

Violist is bij de Vriendenbalie in Het Concertgebouw, in de boekhandel en online te koop voor € 23,99 of – als e-book – € 12,99.


Marc Daniel van Biemen in gesprek met Dominic Seldis