Week van nalaten aan cultuur

Inspireer een generatie, laat na aan cultuur. Begin november namen wij deel aan de Week van het nalaten aan cultuur. Samen met andere culturele instellingen, verenigd in de stichting Nalaten aan cultuur, voerden we een publiekscampagne gericht op de mogelijkheid na te laten aan een culturele instelling.

foto: Milagro Elstak
foto: Milagro Elstak

Krachten bundelen

Vorig jaar namen het Concertgebouworkest, de Hermitage Amsterdam, De Nieuwe Kerk, de Vereniging Rembrandt, het Mauritshuis, het Van Gogh Museum, Internationaal Theater Amsterdam, het Nederlands Dans Theater en het Holland Festival het initiatief de krachten te bundelen om bewustwording voor nalaten aan cultuur in Nederland te bevorderen. Hiervoor werd een stichting opgericht, waarvan oud-notaris Rien Meppelink voorzitter is.

Van 1 tot 5 november 2021 vond de eerste Week van het nalaten aan cultuur plaats. Samen met 44 andere culturele instellingen in Nederland, verenigd in deze stichting Nalaten aan cultuur, gaven wij met advertenties in landelijke en regionale dagbladen en via onze sociale media, aandacht aan de mogelijkheid tot nalaten aan een culturele instelling.

Het vonkje dat overspringt

De nadruk werd gelegd op het moment dat het vonkje van cultuur overspringt en - in ons geval - de liefde voor muziek wordt geboren.

Als onderdeel van de campagne werden vier radiospots op verschillende zenders uitgezonden met de thema’s (klassieke) muziek, musea, theater en dans. 

De ‘nalaten’-pagina op onze website werd in die week aanmerkelijk vaker bezocht.

 lees meer over nalaten aan het Concertgebouworkest