Week van nalaten aan cultuur .

Van 31 oktober tot en met 4 november nemen wij deel aan de Week van het nalaten aan cultuur. Samen met andere culturele instellingen voeren we een campagne gericht op de mogelijkheid na te laten aan een culturele instelling.
foto: Renske Vrolijk
foto: Renske Vrolijk

De week van nalaten aan cultuur

Twee jaar geleden vonden 52 samenwerkende culturele instellingen elkaar in het initiatief 'nalaten aan cultuur'. Verenigd in de stichting Nalaten aan cultuur spannen zij zich deze week extra in om bewustwording in Nederland te creëren over de mogelijkheid cultuur in het testament op te nemen. Het Koninklijk Concertgebouworkest was hierbij een van de initiatiefnemers. Voor ons is deze samenwerking een inspirerende en waardevolle aanvulling op onze eigen inspanningen op dit gebied.

Er zijn radiocommercials te horen tussen 31 oktober en 4 november op NPO Radio 1 / 2 / 4 / Classic FM / BNR en op 13 regionale omroepen. Ook worden er advertenties geplaatst in een groot aantal dagbladen. Daarnaast is er iedere dag in deze week iets te doen bij verschillende deelnemers aan nalaten aan cultuur. Kijk op hier voor het overzicht.

Laat cultuur uw nalatenschap zijn.

Waarom een culturele instelling opnemen in uw testament?

Als u datgene dat kleur geeft aan uw leven, wil laten voortleven dan kunt u overwegen om een of meerdere culturele instellingen in uw testament op te nemen. Met het benoemen van een culturele instelling in uw testament, zorgt u ervoor dat u de doelstelling die u een warm hart toedraagt ook na uw leven blijft steunen. Daarnaast beschikt een culturele instelling meestal over een ANBI-status, dat als belangrijk voordeel heeft dat de instelling daarmee is vrijgesteld van erfbelasting. Doordat de culturele instelling met ANBI-status geen erfbelasting hoeft te betalen, komt uw gehele nalatenschap ten gunste van de culturele instelling.

Al die verwondering geeft u toch door?