Berg's Altenberg-Lieder

Interview met Von Otter & Robertson

De Zweedse mezzosopraan Anne Sofie von Otter wordt gezien als een van de beste zangers van haar generatie. Ze brak internationaal door met haar legendarische vertolking van Octavian (in Richard Strauss' Der Rosenkavalier) met optredens aan de Royal Opera House, de Bayerische Staatsoper, l'Opéra national de Paris en de Wiener Staatsoper.

Recente hoogtepunten in Von Otters veelzijdige carrière als operazanger zijn haar Gravin Geschwitz (in Alban Bergs Lulu) aan The Metropolitan Opera, onder dirigent Fabio Luisi en Giulio Cesare tijdens de Salzburger Festspiele van 2012, waarin ze optrad met Cecilia Bartoli en Andreas Scholl.

Een eveneens druk concertschema voert Anne Sofie von Otter langs 's werelds beroemdste orkesten, zoals de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker en het Boston Symphony Orchestra, waarbij ze samenwerkt met dirigenten als Sir Simon Rattle, Claudio Abbado en Pierre Boulez.


De Amerkaanse dirigent David Robertson volgde zijn muziekopleiding bij de Royal Academy of Music in Londen. Hij studeerde daar hoorn en compositie alvorens zich op directie te richten.

Robertson was dirigent van het Symfonieorkest van Jeruzalem en chef-dirigent van het Ensemble Intercontemporain in Parijs, waar hij in 1992 Pierre Boulez opvolgde. Van 2000 tot 2004 leidde hij het Orchestre National de Lyon. Sinds 2005 is hij chef-dirigent van het Saint Louis Symphony Orchestra en eerste gastdirigent van het BBC Symphony Orchestra. Vanaf 2014 is Robertson chef-dirigent van het Sydney Symphony Orchestra.

In 1997 ontving David Robertson de Seaver/National Endowment for the Arts Conductors Award, een belangrijke Amerikaanse prijs voor dirigenten. Ook werd hij gelauwerd om zijn inzet voor Amerikaanse muziek. In 2011 benoemde het ministerie van Cultuur van Frankrijk hem tot Chevalier des Arts en des Lettres.

Gerelateerde video's