Zemlinsky: Die Seejungfrau

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Alexander Zemlinsky Die Seejungfrau

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Het Concertgebouworkest speelt onder leiding van Vladimir Jurowski Die Seejungfrau van Zemlinsky, een muzikale fantasie naar het sprookje De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen.

Die Seejungfrau van Zemlinsky

Die Seejungfrau van Alexander von Zemlinsky is een muzikale fantasie naar het sprookje De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen. Die Seejungfrau opent met een verklanking van de zeebodem en het spel van de zeemeermin. Dan steekt een woeste storm op, waarin de prins schipbreuk leidt en door de zeemeermin wordt gered. De zeemeermin wordt verliefd op de prins, maar die trouwt met iemand anders. Dan verandert de zeemeermin in een eeuwige geest van de lucht.

Vladimir Jurowski, dirigent

De Russische dirigent Vladimir Jurowski was voor het eerst in 2006 te gast bij het Concertgebouworkest. In 2007, na vier jaar als eerste gastdirigent, werd hij chef-dirigent van het London Philharmonic Orchestra. Jurowski is tevens chef-dirigent van het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, ‘principal artist’ bij het Orchestra of the Age of Enlightenment en artistiek leider van het Russisch Staats Symfonieorkest. Vladimir Jurowski leidde als gastdirigent bijvoorbeeld de Berliner Philharmoniker, The Philadelphia Orchestra en het Gewandhausorchester Leipzig.

bekijk het interview met Vladimir Jurowski

Lees meer

Populair