Zemlinsky's Die Seejungfrau

Interview met Vladimir Jurowski

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Alexander Zemlinsky Die Seejungfrau

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Vladimir Jurowski is geboren in Moskou. Daar begon hij ook zijn conservatoriumstudie. Nadat zijn familie in 1990 naar Duitsland verhuisde studeerde hij verder in Dresden en Berlijn. Sinds 2001 is Jurowski zeer succesvol als artistiek directeur van het Glyndebourne Festival Opera. In 2007, na vier jaar als eerste gastdirigent, werd hij chef-dirigent van het London Philharmonic Orchestra.

Daarnaast is Jurowski ‘principal artist’ bij het Orchestra of the Age of Enlightenment en artistiek leider van het Russisch Staats Symfonieorkest. Vladimir Jurowski is bij vele grote orkesten van de wereld gastdirigent geweest; zo leidde hij het Berliner Philharmoniker, het Philadelphia Orchestra, de Chicago Symphony en het Gewandhausorchester Leipzig.

 

Populair