Zemlinsky's Maeterlinck-Lieder

Interview met David Robertson

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Alexander Zemlinsky Maeterlinck-Lieder

Uitvoerenden

David Robertson Dirigent

Anne Sofie von Otter mezzosopraan

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

De Amerkaanse dirigent David Robertson volgde zijn muziekopleiding bij de Royal Academy of Music in Londen. Hij studeerde daar hoorn en compositie alvorens zich op directie te richten.

Robertson was dirigent van het Symfonieorkest van Jeruzalem en chef-dirigent van het Ensemble Intercontemporain in Parijs, waar hij in 1992 Pierre Boulez opvolgde. Van 2000 tot 2004 leidde hij het Orchestre National de Lyon. Sinds 2005 is hij chef-dirigent van het Saint Louis Symphony Orchestra en eerste gastdirigent van het BBC Symphony Orchestra. Vanaf 2014 is Robertson chef-dirigent van het Sydney Symphony Orchestra.

In 1997 ontving David Robertson de Seaver/National Endowment for the Arts Conductors Award, een belangrijke Amerikaanse prijs voor dirigenten. Ook werd hij gelauwerd om zijn inzet voor Amerikaanse muziek. In 2011 benoemde het ministerie van Cultuur van Frankrijk hem tot Chevalier des Arts en des Lettres.

Populair