Beethoven: Symfonie nr. 3 'Eroica'

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 3 'Eroica'

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Iván Fischer leidt het Concertgebouworkest in de krachtige Derde symfonie ‘Eroica’ van Ludwig van Beethoven. U kunt de uitvoering mét of zonder Iván Fischers commentaar bekijken.

Beethovens Derde symfonie ‘Eroica’

Ludwig van Beethoven schreef zijn Derde symfonie tussen 1802 en 1804. Geïnspireerd door de Franse Revolutie, wilde hij de Derde symfonie opdragen aan Napoleon, die destijds als de bevrijder van het volk werd gezien. Toen Beethoven hoorde dat Napoleon zichzelf in mei 1804 tot Keizer had gekroond, was hij ontzet. Woest streepte hij Napoleons naam door in zijn manuscript – met zoveel kracht zelfs dat hij dwars door het papier ging. De Derde symfonie heette niet langer ‘Bonaparte’, maar ‘Eroica’.

Iván Fischer, dirigent

Iván Fischer is sinds 1987 een graag geziene gastdirigent bij het Concertgebouworkest. De even ongewone als toegewijde werkwijze van Fischer en het enthousiasme en de virtuositeit van de musici leveren altijd bijzondere uitvoeringen op. U kunt de uitvoering van Beethovens Derde symfonie mét of zonder Iván Fischers commentaar bekijken. Geleid door de boeiende uitleg van de dirigent neemt u een kijkje in Beethovens keuken.

bekijk het concert met commentaar van Iván Fischer

Lees meer

Populair