Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Christina
Landshamer

Sopraan

De sopraan Christina Landshamer (München, 1977) studeerde in haar geboortestad en in Stuttgart bij Angelica Vogel, Konrad Richter en Dunja Vejzovic. Zij won talloze prijzen, bijvoorbeeld op het Internationale J.S. Bachconcours, bij het Wettbewerb der Konzertgesellschaft München en op het concours van de Bayerische Rundfunk.

Na een eerste uitnodiging bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn trad zij regelmatig op in de Stuttgarter Staatsoper, de Opéra du Rhin in Straatsburg en het Theater an der Wien. In 2011 debuteerde de zangeres op de Salzburger Festspiele, en een jaar later op het festival van Baden-Baden. Dat jaar sloot zij af met haar eerste optreden bij De Nationale Opera, in een nieuwe productie van Mozarts Die Zauberflöte onder leiding van Marc Albrecht.

Christina Landshamer zong met orkesten als de Münchner Philharmoniker, het Freiburger Barockorchester, het Tonhalle-Orchester Zürich, het Gewandhausorchester Leipzig, het Orchestre de Paris, het New York Philharmonic Orchestra, de Pittsburgh Philharmonic en het Montreal Symphony Orchestra.

Zij werkte samen met dirigenten als Simon Rattle, Yakov Kreizberg, Nikolaus Harnoncourt, Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Stéphane Denève, en Riccardo Chailly. De sopraan heeft een bijzondere voorliefde voor het liedrepertoire, waarin zij het podium deelt met Gerold Huber, Jendrik Springer en andere pianisten. Ook hedendaagse composities hebben haar belangstelling.

Landshamer debuteerde in september 2015 bij het Koninklijk Concertgebouworkest in het Requiem van Fauré.