Business club De Salon

De Salon

Kaartjes in stoelen gestoken in het Concertgebouw

De Salon is de business club van het Koninklijk Concertgebouworkest en is dé uitgelezen kans om dichter bij de magie van het orkest te komen, een klank die zijn gelijke in de wereld niet kent.

Ruim 50 leden uit diverse sectoren zijn lid van De Salon en treffen elkaar meerdere keren per seizoen rondom bijzondere concerten en exclusieve evenementen, waarbij zij de kans krijgen onze musici te ontmoeten. Door u te verbinden aan het Concertgebouworkest krijgt u toegang tot een netwerk van toonaangevende bedrijven, vertegenwoordigers van de Nederlandse cultuur en hoogwaardigheidsbekleders.

“Wij zijn er trots op belangrijke spelers uit de Nederlandse zakenwereld tot onze meest betrokken relaties te mogen rekenen”, zegt Jakob Treffers, bestuurslid van Foundation Concertgebouworkest. “Leden van De Salon profiteren van een reeks unieke privileges, zoals exclusieve evenementen rondom bijzondere concerten waarbij musici aanwezig zijn. Wij merken dat dit een sterke band creëert tussen zowel Salonleden onderling, alsook met de orkestleden. Daarnaast levert De Salon een wezenlijke bijdrage aan de toekomst van het Concertgebouworkest.”

LID WORDEN?

Het lidmaatschap van De Salon gaat gepaard met verschillende privileges. Het Concertgebouworkest vindt het belangrijk relevant te zijn voor alle lagen van het bedrijf. Om die reden zijn onze privileges opgebouwd uit verschillende evenementen voor specifieke doelgroepen.

Salonleden ontvangen meerdere exclusieve netwerkavonden per jaar, waarbij het orkest leidend is, zoals Opening Night, de Prix de Salon, een Essentials-concert en de Seizoensafsluiting. Daarnaast is er een mix van andere concerten en privileges samengesteld.

Tegelijkertijd stimuleert uw lidmaatschap de topprestaties van het orkest, het biedt de musici bijvoorbeeld de mogelijkheid hoogwaardige instrumenten te bespelen, ondersteunt talent via de Academie van het Concertgebouworkest en de Prix de Salon.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Charlie dos Reis Borges Rodrigues via:
E c.reisborges@concertgebouworkest.nl
T +31 (0)20 3051 056 

Opening Night (foto: Jorrit Lousberg)
Opening Night (foto: Jorrit Lousberg)

 

Opening Night

Opening Night is een zeer geliefd evenement en voor de Salonleden de uitgelezen mogelijkheid om klanten of collega’s mee te nemen. Met de Opening Night viert het Concertgebouworkest de start van het nieuwe concertseizoen in Het Concertgebouw. Bij deze bijzondere gelegenheid ontvangt het orkest zijn zakelijke en particuliere relaties, hoogwaardigheidsbekleders en leden van het Koninklijk huis.

Het concert wordt voorafgegaan door een stijlvol walking dinner in de foyers rondom de Grote en Kleine Zaal. Na afloop van het concert heeft u de mogelijkheid de musici en de dirigent te ontmoeten bij de afterparty.

Prix de Salon

In het kader van de doelstelling van De Salon om talentontwikkeling binnen het orkest te stimuleren én ondersteunen, reikt de business club eens per jaar de Prix de Salon uit aan een musicus die een bijzonder muzikaal plan heeft. Deze feestelijke avond vindt plaats op locatie bij een van de Salonleden.

Kersten McCall winnaar de Prix de Salon 2020

Kersten is in zijn plan voornemens om het repertoire voor fluit van J.S. Bach verder uit te breiden. Zijn idee is om zowel onbekende stukken op de kaart te zetten als bekende stukken een andere vorm te geven, bijvoorbeeld door de oorspronkelijke authenticiteit en sentiment een moderne renaissance te geven.

De jury achtte het voorstel ‘zeer creatief en diepgaand, en getuigen van veel durf. (…) De bewerkingen zoals voorgesteld in het plan zijn niet zomaar bewerkingen, Kersten creëert herscheppingen van de stukken.’

Contact

Voor meer informatie over De Salon en/of vragen kunt u contact opnemen met Charlie dos Reis Borges Rodrigues via:
c.reisborges@concertgebouworkest.nl 
+31 (0)20 3051 056 
M + 31 (0)6 2119 4327