Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Business club De Salon

De Salon

Kaartjes in stoelen gestoken in het Concertgebouw

De Salon is de business club van het Koninklijk Concertgebouworkest en is dé uitgelezen kans om dichterbij de magie van het orkest te komen, een klank die zijn gelijke in de wereld niet kent.

Ruim 50 leden uit diverse sectoren zijn lid van De Salon en treffen elkaar meerdere keren per seizoen rondom bijzondere concerten en exclusieve evenementen, waarbij zij de kans krijgen onze musici te ontmoeten. Door u te verbinden aan het Concertgebouworkest krijgt u toegang tot een netwerk van toonaangevende bedrijven, vertegenwoordigers van de Nederlandse cultuur en hoogwaardigheidsbekleders.

'Wij zijn er trots op belangrijke spelers in de corporate wereld tot onze meest betrokken relaties te mogen rekenen', zegt Marc Bakker, bestuurslid van RCO Foundation. 'Tevens kijken wij vooruit, en willen wij groeien om ook op termijn de financiële stabiliteit van het orkest te kunnen blijven garanderen.'

LID WORDEN?

Het lidmaatschap van De Salon gaat gepaard met verschillende privileges. Het Koninklijk Concertgebouworkest vindt het belangrijk relevant te zijn voor alle lagen van het bedrijf. Om die reden zijn onze privileges opgebouwd uit verschillende evenementen voor specifieke doelgroepen.

Tegelijkertijd stimuleert uw lidmaatschap de topprestaties van het orkest, het biedt de musici bijvoorbeeld de mogelijkheid hoogwaardige instrumenten te bespelen, ondersteunt jong talent via de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest en de Prix de Salon.

Privileges

Salonleden ontvangen meerdere exclusieve netwerkavonden per jaar, waarbij het orkest leidend is, zoals de Prix de Salon, de Cross-overavond, RCO Opening Night en een Essentials-concert met de RCO Lounge. Daarnaast is er een mix van andere concerten en privileges samengesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Charlie dos Reis Borges Rodrigues via:
E c.reisborges@concertgebouworkest.nl
T +31 (0)20 3051 056 

Cross-over concert van De Salon (foto: Mladen Pikulic)
Cross-over concert van De Salon (foto: Mladen Pikulic)

 

Cross-overavond

De Cross-overavond is een zeer geliefd evenement en voor de Salonleden de uitgelezen mogelijkheid om klanten of collega’s mee te nemen. Tijdens de Cross-overavond laten de musici van het Concertgebouworkest zich van een bijzondere kant zien en maken zij crossovers met andere kunstdisciplines zoals film, beeldende kunst, cabaret of dans.

V.l.n.r. Anne Christin Erbe, Willen de Nijs Bik, Sanne Hunfeld, Marc Bakker (foto: Milagro Elstak)
V.l.n.r. Anne Christin Erbe, Willen de Nijs Bik, Sanne Hunfeld, Marc Bakker (foto: Milagro Elstak)

Prix de Salon

In het kader van de doelstelling van De Salon om jong talent binnen het orkest te ondersteunen, reikt de business club eens per jaar de Prix de Salon uit aan een musicus die een bijzonder muzikaal plan heeft. Deze feestelijke avond vindt plaats op locatie bij een van de Salonleden.

“Het idee om kinderliedjes voor kamermuziekensemble te laten arrangeren ontstond achter de strijkplank toen er op Radio 4 een kinderliedje werd gedraaid. Kinderliedjes staan namelijk aan de basis van ieders (muzikale) ontwikkeling. Maar er bestaan helaas weinig kwalitatief hoogwaardige arrangementen van dit repertoire. Door middel van de Prix de Salon kunnen er nu klassiek-geïnstrumenteerde arrangementen van dit repertoire worden gemaakt, zodat er een rijke klankwereld aangeboden kan worden aan de (jonge) luisteraar.” – Sanne Hunfeld, winnares Prix de Salon 2018

 

Contact

Voor meer informatie over De Salon en/of vragen kunt u contact opnemen met Charlie dos Reis Borges Rodrigues via:
c.reisborges@concertgebouworkest.nl 
T +31 (0)20 3051 056 
M + 31 (0)6 2119 4327