Business club De Salon

De Salon

Kaartjes in stoelen gestoken in het Concertgebouw

De Salon is de business club van het Koninklijk Concertgebouworkest en is dé uitgelezen kans om dichterbij de magie van het orkest te komen, een klank die zijn gelijke in de wereld niet kent.

Ruim 50 leden uit diverse sectoren zijn lid van De Salon en treffen elkaar meerdere keren per seizoen rondom bijzondere concerten en exclusieve evenementen, waarbij zij de kans krijgen onze musici te ontmoeten. Door u te verbinden aan het Concertgebouworkest krijgt u toegang tot een netwerk van toonaangevende bedrijven, vertegenwoordigers van de Nederlandse cultuur en hoogwaardigheidsbekleders.

LID WORDEN?

Het lidmaatschap van De Salon gaat gepaard met verschillende privileges. Het Concertgebouworkest vindt het belangrijk relevant te zijn voor alle lagen van het bedrijf. Om die reden zijn onze privileges opgebouwd uit verschillende evenementen voor specifieke doelgroepen.

Tegelijkertijd stimuleert uw lidmaatschap de topprestaties van het orkest, het biedt de musici bijvoorbeeld de mogelijkheid hoogwaardige instrumenten te bespelen, ondersteunt jong talent via de Academie van het Concertgebouworkest en de Prix de Salon.

Privileges

Salonleden ontvangen meerdere exclusieve netwerkavonden per jaar, waarbij het orkest leidend is, zoals de Prix de Salon, de Cross-overavond, Opening Night en een Essentials-concert met de Lounge. Daarnaast is er een mix van andere concerten en privileges samengesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Charlie dos Reis Borges Rodrigues via:
E c.reisborges@concertgebouworkest.nl
T +31 (0)20 3051 056 

Cross-over concert van De Salon (foto: Mladen Pikulic)
Cross-over concert van De Salon (foto: Mladen Pikulic)

 

Cross-overavond

De Cross-overavond is een zeer geliefd evenement en voor de Salonleden de uitgelezen mogelijkheid om klanten of collega’s mee te nemen. Tijdens de Cross-overavond laten de musici van het Concertgebouworkest zich van een bijzondere kant zien en maken zij crossovers met andere kunstdisciplines zoals film, beeldende kunst, cabaret of dans.

V.l.n.r. Anne Christin Erbe, Willen de Nijs Bik, Sanne Hunfeld, Marc Bakker (foto: Milagro Elstak)
V.l.n.r. Anne Christin Erbe, Willen de Nijs Bik, Sanne Hunfeld, Marc Bakker (foto: Milagro Elstak)

Prix de Salon

In het kader van de doelstelling van De Salon om talent binnen het orkest te ondersteunen, reikt de business club eens per jaar de Prix de Salon uit aan een musicus die een bijzonder muzikaal plan heeft. Deze feestelijke avond vindt plaats op locatie bij een van de Salonleden.

'Kinderliedjes staan letterlijk en figuurlijk aan de wieg van ieders muzikale ontwikkeling. Met dit idee wilde ik een kindervoorstelling maken en dankzij de Prix de Salon heb ik dit kunnen verwezenlijken. ‘Maankozijn’ benadrukt het internationale profiel van het orkest, brengt componisten en musici dichter bij elkaar én spreekt een breed publiek aan, van jong tot oud. Ik zie het als een mooie uitdaging om klassieke muziek levend en aantrekkelijk te houden en ben dankbaar dat ik daar op deze manier een steentje aan kan bijdragen.'
Sanne Hunfeld, winnares Prix de Salon 2018

 

Contact

Voor meer informatie over De Salon en/of vragen kunt u contact opnemen met Charlie dos Reis Borges Rodrigues via:
c.reisborges@concertgebouworkest.nl 
T +31 (0)20 3051 056 
M + 31 (0)6 2119 4327