Business club De Salon

De Salon

Kaartjes in stoelen gestoken in het Concertgebouw

De Salon is de business club van het Koninklijk Concertgebouworkest en is dé uitgelezen kans om dichter bij de magie van het orkest te komen, een klank die zijn gelijke in de wereld niet kent.

Ruim 50 leden uit diverse sectoren zijn lid van De Salon en treffen elkaar meerdere keren per seizoen rondom bijzondere concerten en exclusieve evenementen, waarbij zij de kans krijgen onze musici te ontmoeten. Door u te verbinden aan het Concertgebouworkest krijgt u toegang tot een netwerk van toonaangevende bedrijven, vertegenwoordigers van de Nederlandse cultuur en hoogwaardigheidsbekleders.

“Wij zijn er trots op belangrijke spelers uit de Nederlandse zakenwereld tot onze meest betrokken relaties te mogen rekenen”, zegt Jakob Treffers, bestuurslid van Foundation Concertgebouworkest. “Leden van De Salon profiteren van een reeks unieke privileges, zoals exclusieve evenementen rondom bijzondere concerten waarbij musici aanwezig zijn. Wij merken dat dit een sterke band creëert tussen zowel Salonleden onderling, alsook met de orkestleden. Daarnaast levert De Salon een wezenlijke bijdrage aan de toekomst van het Concertgebouworkest.”

LID WORDEN?

Het lidmaatschap van De Salon gaat gepaard met verschillende privileges. Het Concertgebouworkest vindt het belangrijk relevant te zijn voor alle lagen van het bedrijf. Om die reden zijn onze privileges opgebouwd uit verschillende evenementen voor specifieke doelgroepen.

Tegelijkertijd stimuleert uw lidmaatschap de topprestaties van het orkest, het biedt de musici bijvoorbeeld de mogelijkheid hoogwaardige instrumenten te bespelen, ondersteunt jong talent via de Academie van het Concertgebouworkest en de Prix de Salon.

Privileges

Salonleden ontvangen meerdere exclusieve netwerkavonden per jaar, waarbij het orkest leidend is, zoals de Prix de Salon, de Cross-overavond, Opening Night en een Essentials-concert met de Lounge. Daarnaast is er een mix van andere concerten en privileges samengesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Charlie dos Reis Borges Rodrigues via:
E c.reisborges@concertgebouworkest.nl
T +31 (0)20 3051 056 

Cross-over concert van De Salon (foto: Mladen Pikulic)
Cross-over concert van De Salon (foto: Mladen Pikulic)

 

Cross-overavond

De Cross-overavond is een zeer geliefd evenement en voor de Salonleden de uitgelezen mogelijkheid om klanten of collega’s mee te nemen. Tijdens de Cross-overavond laten de musici van het Concertgebouworkest zich van een bijzondere kant zien en maken zij crossovers met andere kunstdisciplines zoals film, beeldende kunst, cabaret of dans.

Altviolist Michael Gieler ontvangt de Prix de Salon uit handen van Anne Christin Erbe (foto: Milagro Elstak)
Altviolist Michael Gieler ontvangt de Prix de Salon uit handen van Anne Christin Erbe (foto: Milagro Elstak)

Prix de Salon

In het kader van de doelstelling van De Salon om talent binnen het orkest te ondersteunen, reikt de business club eens per jaar de Prix de Salon uit aan een musicus die een bijzonder muzikaal plan heeft. Deze feestelijke avond vindt plaats op locatie bij een van de Salonleden.

Michael Gieler winnaar de Prix de Salon 2019

Michaels plan spitst zich helemaal toe op de altviool. Het behelst een reeks masterclasses van artist in residence Tabea Zimmerman voor orkestleden en academisten, én een aantal concerten rondom de altviool, waarbij ook zijn collega-musici zullen worden uitgedaagd tot het verleggen van hun grenzen. De concerten worden opgenomen ten behoeve van sociale media. 
De jury achtte het voorstel ‘fantasierijk en met een sterke focus op de eigen muzikale ontwikkeling. (…) Gieler steekt zijn nek uit en vindt het daarbij belangrijk dat niet alleen hij leert, maar ook zijn collega’s.’

Contact

Voor meer informatie over De Salon en/of vragen kunt u contact opnemen met Charlie dos Reis Borges Rodrigues via:
c.reisborges@concertgebouworkest.nl 
T +31 (0)20 3051 056 
M + 31 (0)6 2119 4327