Igor en de Nachtegaal

Kinderconcert

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Theo Loevendie De nachtegaal
Igor Stravinsky, libretto Charles Ferdinand Ramuz delen uit Histoire du Soldat

Raymond Munnecom trombone

Ursula Schoch 1e viool

Mark Braafhart slagwerk

Helma van den Brink fagot

Georgina Poad contrabas

Omar Tomasoni trompet

Kiki Jaski tekst en regie

Olivier Patey klarinet

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Musici van het Concertgebouworkest spelen een bijzonder kleurrijk Kinderconcert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Het verhaal over Igor en zijn betoverend zingende nachtegaal wordt voorzien van aansprekende muziek van Stravinsky en Loevendie.

De nachtegaal van Igor

Niemand zingt mooier dan de nachtegaal van Igor. Of toch wel? Een mechanische nepnachtegaal kan het beter en houdt het veel langer vol! Maar als het machientje kapot gaat, wat dan?... Het sprookje van de Chinese nachtegaal inspireerde dit bijzondere Kinderconcert door musici van het Concertgebouworkest. Met muziek van Igor Stravinsky, en de Nederlandse componist Theo Loevendie, die het verhaal van de nachtegaal van prachtige muziek voorzag. Tekst en regie zijn van Kiki Jaski. Met acteur Rop Verheijen in de rol van verteller.

Populair