Kees van Baaren: Septet

Close-up

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Kees van Baaren Septet

Jos de Lange fagot

Vincent Cortvrint fluit

Nicoline Alt hobo

Fons Verspaandonk hoorn

Calogero Palermo klarinet

Léo Genet contrabas

Coraline Groen 2e viool

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Muziek uit Nederland wordt internationaal hoog gewaardeerd, alleen in eigen land nog niet genoeg. Tijdens deze bijzondere week staat muziek van eigen bodem in de schijnwerpers. In dit Close-up-concert besteden musici van het Concertgebouworkest aandacht aan de muziek van Kees van Baaren. Van Baaren geldt als een van de sleutelfiguren van de jaren vijftig en zestig (onder zijn compositieleerlingen waren bijvoorbeeld Louis Andriessen, Peter Schat en Jan van Vlijmen). Hij was een van de weinige Nederlanders die de twaalftoonstechniek omarmde, waar zijn spannende Septet voor vijf blazers, viool en contrabas uit voortsproot.

Al jaren verzorgen musici van het Concertgebouworkest kamermuziekconcerten in de Kleine Zaal onder de noemer Close-up. Deze intieme concerten, georganiseerd door de Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, vormen een bijzondere gelegenheid om orkestleden eens in kleine bezetting mee te maken en van hun individuele kwaliteiten te genieten.

Populair