Kids

Klassieke muziek voor iedereen

 

Versies voor iPad en webbrowser

Maak kennis met de fantasievolle rijkheid van klassieke muziek door onze educatieve apps.

Naast de versies in de app store voor iPad, is het ook mogelijk om online gebruik te maken van de apps. Ouders en leerkrachten kunnen zich registreren via de website van Follow a Muse en gratis gebruik maken van de apps.

Carnaval der Dieren

 

De pianobroers Lucas en Arthur Jussen spelen samen met musici van het Concertgebouworkest de muziek van Saint-Saëns. In 14 video’s worden de dieren van Saint Saëns geestig verbeeld door  kleurrijke en geanimeerde illustraties van Fiep Westendorp. Marjet Huiberts maakte er gedichtjes bij die door Fay Lovsky zijn ingesproken.

Naast de muziek zijn er op de app ook allerlei muzikale weetjes en spelletjes te vinden.

Download the app today

Peter en de wolf

 

Wie is er niet mee groot geworden? Peter en de wolf op de platenspeler, prentenboek op schoot en maar meeluisteren. Met deze interactieve app brengt het Concertgebouworkest de avonturen van Peter, grootvader, de kat, de eend, het vogeltje en natuurlijk die akelige wolf met moderne technieken in huis of onderweg op de iPad.

Een video-opname van Prokofjevs Peter en de wolf door een zichtbaar enthousiast Concertgebouworkest onder leiding van Otto Tausk vormt de basis. De opname is verrijkt met prachtige interactieve illustraties en animaties van Cristina García Martín, begeleid door de vertelstem van acteur Tom Jansen. Zo leren kinderen spelenderwijs van alles over de muziek en over muziekinstrumenten.

Wilt u het verhaal zelf aan uw kind voorlezen? Dan schakelt u de vertelstem uit en krijgt u de voorleestekst onder in beeld. Er zijn ook veel extra weetjes en feiten in de app te vinden over de muziek, de componist en over het Concertgebouworkest.

Winnaar van de Gouden @penstaart 2015.

Download the app today

Schilderijen van een tentoonstelling

Hoe klinkt een enge dwerg? Of een grote statige stadspoort? Hoe verklank je dansende kuikentjes? En hoe kun je muziek schilderen?

Schilderijen van een tentoonstelling is ontwikkeld voor kinderen vanaf 9 jaar. In deze app komt zowel de muziek van Moesorgski als de beeldende kunst van Kandinsky uitgebreid aan bod. Kinderen gaan zelf aan de slag en maken een eigen melodie, een eigen schilderij, een eigen muzikale animatie en ter afsluiting tadaa!.... een eigen tentoonstelling.

Een opname van Moesorgski's Schilderijen van een tentoonstelling door het Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons vormt de basis van de app.

Romeo & Julia

 

 

Droom weg met het muzikale liefdesverhaal van Romeo & Julia, de twee geliefden afkomstig uit families die elkaar naar het leven staan. De app combineert een video-opname van het Concertgebouworkest met eigentijdse, verhalende animaties. De app heeft een voorleesfunctie en biedt ruim 25 minuten kijk-, luister- en leesplezier. De tekst is geschreven door rapper Pascal Griffioen (DefP) en wordt voorgelezen door Martijn Lakemeier.

Tot op de dag van vandaag is iedereen dol op het tragische verhaal over de liefde tussen twee kinderen, die onmogelijk werd gemaakt, omdat hun families elkaar eeuwenlang niet konden uitstaan.

Over het verhaal zijn boeken geschreven, er zijn balletten en films over gemaakt en er is muziek voor gecomponeerd. De muziek die in de app klinkt, is van componist Sergej Prokofjev en wordt gespeeld door het Concertgebouworkest.

Download the app today