Blog

Terug naar overzicht

Kinderconcert - Maankozijn

20 januari 2020

Met haar plan om kinderliedjes uit de verschillende landen te arrangeren  voor kamermuziekensemble, won violiste Sanne Hunfeld in 2018 de Prix de Salon. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door De Salon, de business club van het Concertgebouworkest, aan een musicus met een bijzonder plan. Schrijver en regisseur Lotte van Dijck maakte met deze liedjes een nieuwe voorstelling voor kinderen genaamd ‘Maankozijn’.

Beeld Kinderconcert - Maankozijn

Met haar plan om internationale kinderliedjes te laten arrangeren voor kamermuziekensemble won Sanne Hunfeld, tweede violiste van het Concertgebouworkest, in 2018 de Prix de Salon. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de business club van het orkest aan een orkestlid met een bijzonder plan. Sanne Hunfeld liet de liedjes arrangeren door drie componisten: Max Knigge, Giel Vleggaar en Christiaan Richter. Schrijver en regisseur Lotte van Dijck gaf met deze liedjes invulling aan een nieuw kinderconcert, ‘Maankozijn’.

Maankozijn gaat over een stoer meisje dat een muzikale reis maakt rond de wereld, met de maan als reisgenoot. Uit welk venster op de wereld je ook kijkt, overal zie je de maan. En de maan ziet jou. De musici van het Concertgebouworkest zijn opgegroeid in landen over de hele wereld, met verschillende mooie liedjes en muziek in hun oren. Tijdens de reis van het meisje ontmoeten we daarom ook musici uit het orkest, en maken we kennis met de muziek waarmee zij zijn opgegroeid.

Het muzikale verhaal wordt verteld aan de hand van muziek van Antonin Dvorák, speciaal gearrangeerd door Henk de Vlieger. Het ensemble, bestaande uit musici van het Concertgebouworkest, staat onder leiding van Sanne Hunfeld zelf.

De kinderconcerten van het Concertgebouworkest worden mede mogelijk gemaakt door het PAN fonds en het Willem en Wilhelmina Bouwes Fonds.

Deel: