Nieuws

Nieuwsoverzicht

Maak kennis met Léo Genet en Felix Lashmar

05 september 2018

Léo Genet (links) en Felix Lashmar (foto: Peter Tollenaar)
Léo Genet (links) en Felix Lashmar (foto: Peter Tollenaar)

 

Per 1 augustus zijn Léo Genet en Felix Lashmar toegetreden tot de contrabassectie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het feit dat Lashmar nu deel uitmaakt van het orkest, bewijst eens te meer de kracht van de RCO Academie, die hij in 2016/2017 volgde. Léo Genet was in dienst bij het Orchestre Philharmonique de Radio France voor hij toetrad tot het Concertgebouworkest.

Felix Lashmar, contrabas

The Engelse contrabassist Felix Lashmar maakt sinds augustus 2018 deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Felix Lashmar (geboren in Duitsland, 1993) begon op zijn zevende cello te spelen en besloot drie jaar later de contrabas erbij te doen. Na zijn eerste concert met het National Children’s Orchestra of Great Britain wist hij zeker dat hij professioneel musicus wilde worden.

Vanaf 2011 studeerde hij dankzij een beurs cello en contrabas aan het Royal Academy of Music in Londen. Onder zijn docenten waren Josephine Knight, Duncan Mctier, Graham Mitchell en Dominic Seldis. Tijdens een uitwisselingsprogramma kreeg hij op het Sydney Conservatorium of Music les van Alex Henery.

Hij was aanvoerder bij het European Union Youth Orchestra, en werkte met onder meer English National Opera, het Philharmonia Orchestra in Londen, the London Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest.

In 2015 verhuisde Felix Lashmar naar Amsterdam, waar hij zijn mastersgraad haalde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Olivier Thierry en Rick Stotijn. Hij stortte zich op het solorepertoire voor contrabas, werd geselecteerd voor het jaarlijkse ARD contrabasconcours in München en werkte met onder meer het Mahler Chamber Orchestra. In het seizoen 2016/17 volgde Felix Lashmar de RCO Academie, waarna hij een jaar lid was van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Léo Genet, contrabas

Léo Genet maakt sinds 1 augustus 2018 deel uit van de contrabasgroep van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De Franse contrabassist studeerde in Lyon aan het Conservatoire á Rayonnement Régional de Lyon (vanaf zijn zevende), en aan het Conservatoire National Supérieur de Musique bij Bernard Cazauran, François Montmayeur en later Cédric Carlier.

Aan het Conservatorium van Amsterdam vervolgde hij zijn studie bij Olivier Thiery en Rick Stotijn.

Léo Genet heeft geremplaceerd bij onder meer het Orchestra National en het Orchestre de l’Opéra de Lyon, het Orchestre National du Capitole de Toulouse, en sinds 2015 bij het Nederlands Philharmonisch en het Rotterdams Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij zowel het Orchestre Français des Jeunes als het European Union Youth Orchestra was hij aanvoerder.

In het seizoen 2016/2017 was Léo Genet als academist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest, waarna hij een jaar in dienst was bij het Orchestre Philharmonique de Radio France.

Deel: