Mahler: Symfonie Nr. 1 'Titan'

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Gustav Mahler Symfonie nr. 1 'Titan'

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Mariss Jansons was chef-dirigent van het Concertgebouworkest tussen 2004 en 2015. Na zijn afscheid benoemde het orkest hem tot conductor emeritus.

De Let studeerde viool en directie in Sint-Petersburg en deed vervolgstudies in Wenen en Salzburg bij Hans Swarovsky en Herbert von Karajan. In 1973 werd hij assistent van Jevgeni Mravinski bij het orkest van Sint-Petersburg, waar ook zijn vader Arvids Jansons dirigent was.

Van 1979 tot 2000 was hij chef-dirigent van het Oslo Filharmonisch Orkest, dat hij groot internationaal aanzien gaf. Van 1997 tot 2004 stond Mariss Jansons aan het roer van het Pittsburgh Symphony Orchestra (tot 2004) en sinds 2003 is hij chef-dirigent van het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks.

Als gastdirigent van orkesten als de Berliner en Wiener Philharmoniker, het London Philharmonic Orchestra en de grote orkesten van de Verenigde Staten gaf hij wereldwijd vele concerten.

Populair