Mahler: Totenfeier

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Gustav Mahler Totenfeier

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Het Concertgebouworkest speelt Totenfeier van Gustav Mahler, geleid door Fabio Luisi. De imponerende treurmars kreeg een tweede leven als openingsdeel van Mahlers Tweede symfonie.

Mahlers Totenfeier

Gustav Mahler voltooide zijn reusachtige treurmars Totenfeier in hetzelfde jaar als de Eerste symfonie. Totenfeier werd in de oorspronkelijke vorm pas in 1983 voor het eerst uitgevoerd, maar had niettemin met enige veranderingen een nieuw concertleven geleid als openingsdeel van Mahlers Tweede symfonie ‘Auferstehung’. Als Allegro maestoso van de Tweede symfonie kreeg Totenfeier ook een ‘programma’: hier zou de held uit de Eerste symfonie ten grave gedragen worden.

Fabio Luisi, dirigent

De Italiaanse dirigent Fabio Luisi was in 2005 voor het eerst te gast bij het Concertgebouworkest. Na vaste aanstellingen bij onder meer de Wiener Symphoniker, de Semperoper en Staatskapelle in Dresden en de Metropolitan Opera in New York, is Luisi momenteel muzikaal leider van het Opernhaus Zürich, chef-dirigent van het Deens Nationaal Symfonieorkest en meest recentelijk muzikaal leider van de Opera di Firenze en het bijbehorende festival Maggio Musicale Fiorentino.

Lees meer

Populair