Mozart Between Paris and Prague

Interview with Gardiner & Antonini

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Uitvoerenden

Giovanni Antonini Dirigent

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Sir John Eliot Gardiner is een van de meest productieve Britse dirigenten van deze tijd. Hij wordt gezien als een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de historische uitvoeringspraktijk, van de vroege Barok tot en met de twintigste eeuw. Hij is oprichter en artistiek directeur van The Monteverdi Choir, de English Baroque Soloists en het Orchestre Révolutionnaire et Romantique.

Hij is Commandeur dans l’Ordre des Arts et des Lettres en Chevalier de la Légion d’Honneur. In 1998 werd hij geridderd in de Queen’s Birthday Honours List en in 2005 kreeg hij het Verdienstkreuz in Duitsland.

Giovanni Antonini is dirigent en solist op de blokfluit en de barok-dwarsfluit. In 1985 richtte hij met Luca Pianca ‘Il Giardino Armonico’ op, een vooruitstrevend ensemble dat zich richtte op het spelen van 17de en 18de-eeuwse Italiaanse muziek op historische instrumenten. Met Harnoncourt, Brüggen, Koopman en Gardiner wordt Antonini gezien als één van de pioniers in ‘authentieke’ benadering van oudere muziek.

Populair