Nalaten

Opname van het Koninklijk Concertgebouworkest in uw testament is een prachtige manier om uw mooie en persoonlijke ervaringen met het orkest door te geven aan volgende generaties.

Het Koninklijk Concertgebouworkest in uw testament

Opname van het Koninklijk Concertgebouworkest in uw testament is een prachtige manier om uw mooie en persoonlijke ervaringen met het orkest door te geven aan volgende generaties.

Steeds vaker kiezen muziekliefhebbers ervoor om het Koninklijk Concertgebouworkest op te nemen in hun testament. Het is voor hen de bekroning van een vaak levenslange en innige band met het orkest. Zij zijn verenigd in het Kroongilde en worden jaarlijks uitgenodigd voor een speciaal evenement. Dankzij hun keuze voor later wordt een prachtige muziektraditie doorgegeven aan een volgende generatie.

Ook u kunt toetreden tot het Kroongilde en de musici van nu en morgen ondersteunen. U kunt jong talent kansen geven op de Academie van het orkest, jonge kinderen kennis laten maken met klassieke muziek of bijzondere concerten mogelijk maken. En natuurlijk de toekomst van het orkest zeker blijven stellen.

U kunt het Koninklijk Concertgebouworkest in uw testament opnemen met als tenaamstelling: Stichting Foundation Concertgebouworkest

Bijvoorbeeld door:

  • Een erfstelling: u benoemt het orkest tot (mede)erfgenaam waarmee uw gehele of gedeeltelijke nalatenschap ten goede komt aan het orkest;
  • Een legaat: u kent een specifiek bedrag, of (on)roerend) goed uit uw nalatenschap toe aan het orkest;
  • Een Fonds op Naam: vanaf € 50.000,- kunt u een Fonds op Naam in uw nalatenschap voor een speciaal doel in laten stellen.
Algemene informatie
  • Schenkingen kunnen worden overgemaakt op ABN AMRO rekening NL10ABNA 04467 58 906 ten name van Stichting Foundation Concertgebouworkest, Amsterdam
  • BIC ABNAN L2A
  • Het Kamer van Koophandel-nummer van Foundation Concertgebouworkest is: 41199824.

Foundation Concertgebouworkest heeft als cultureel goed doel de ANBI-status en is daarmee geheel vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting waarmee uw schenking volledig ten goede komt aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Advies en overleg?

Voor meer informatie, het aanvragen van de brochure of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Hanna Philips, tel 020- 3051053.