De Salon

Al lange tijd zijn de vele zakelijke relaties van het Concertgebouworkest verenigd in business club De Salon. Graag verwelkomen wij ook u als Salonlid. 

Ervaar de magie van het orkest

Verbind u met het Concertgebouworkest en krijg toegang tot een netwerk van toonaangevende bedrijven, prominente bestuurders en vertegenwoordigers van de Nederlandse cultuur.

Rondom unieke concerten en exclusieve evenementen treft u circa vijftig Salonleden uit diverse sectoren. Ontmoet ook onze musici en ervaar de magie van het orkest van dichtbij.

Concertgebouworkest Grote Zaal

Zet de toon voor de toekomst

De Salon ondersteunt de ontwikkeling van (jong) muzikaal talent met initiatieven zoals de Prix de Salon en de Academie van het Concertgebouworkest. Lidmaatschap van onze business club draagt daarmee bij aan de toekomst van symfonische muziek en aan het behoud van het Concertgebouworkest aan de wereldtop.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap bedraagt € 3.500 (excl. BTW) per jaar, met een minimum van drie jaar en is verbonden met verschillende privileges. Om relevant te zijn voor alle lagen binnen een bedrijf, zijn onze privileges gekoppeld aan verschillende evenementen voor specifieke doelgroepen.

Privileges

Annual Gala

Uitnodiging voor 2 personen

Met het Annual Gala viert het Concertgebouworkest graag samen met u de start van het nieuwe concertseizoen. Het orkest ontvangt zakelijke en particuliere relaties, hoogwaardigheidsbekleders en leden van het Koninklijk huis. Voor aanvang van het concert bent u gast bij ons stijlvol walking dinner en na afloop van het concert heeft u de mogelijkheid musici en dirigent te ontmoeten.

Afterparty in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Annual Gala (foto: Jorrit Lousberg)
Afterparty in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Annual Gala (foto: Jorrit Lousberg)

Prix de Salon

Uitnodiging voor twee personen

In het kader van de doelstelling van De Salon om talent binnen het orkest te ondersteunen, reikt De Salon eens per jaar de Prix de Salon uit aan een musicus die een bijzonder muzikaal plan heeft ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling. Deze intieme avond vindt plaats op locatie bij een van de Salonleden.

Violiste Susanne Niesporek wint de Prix de Salon 2021

Essentials-concert met voorontvangst in Het Concertgebouw

Uitnodiging voor vier personen

De concertreeks Essentials is ontwikkeld in samenwerking met onze Global Partners Unilever en ING. Tijdens de Essentials-concerten maakt u kennis met de grote symfonische meesterwerken, op een toegankelijke manier toegelicht door een presentator. Voorafgaand aan het Essentials-concert krijgen de Salonleden de gelegenheid te netwerken in een van de foyers van Het Concertgebouw.

Presentator Thomas Vanderveken opent het concert in de serie Essentials met een toegankelijke inleiding (foto: Mladen Pikulic)
Presentator Thomas Vanderveken opent het concert in de serie Essentials met een toegankelijke inleiding (foto: Mladen Pikulic)

Grand Salon

Uitnodiging voor vier personen

Tijdens de Grand Salon laat het Concertgebouworkest zich van een andere kant zien. Er worden cross-overs gemaakt met andere kunstdisciplines, musici komen aan het woord en inhoudelijk interessante onderwerpen komen aan bod. Een ware money can't buy experience!

Grand Salon (foto: Milagro Elstak)
Grand Salon met Dominic Seldis, contrabas (foto: Milagro Elstak)