De Salon

Al lange tijd zijn de vele zakelijke relaties van het Concertgebouworkest verenigd in business club De Salon. Graag verwelkomen wij ook u als Salonlid. 

Ervaar de magie van het orkest

Verbind u met het Concertgebouworkest en krijg toegang tot een netwerk van toonaangevende bedrijven, prominente bestuurders en vertegenwoordigers van de Nederlandse cultuur.

Rondom unieke concerten en exclusieve evenementen treft u circa vijftig Salonleden uit diverse sectoren. Ontmoet ook onze musici en ervaar de magie van het orkest van dichtbij.

Concertgebouworkest Grote Zaal

Zet de toon voor de toekomst

De Salon ondersteunt de ontwikkeling van (jong) muzikaal talent met initiatieven zoals het Salon Fonds en de Academie van het Concertgebouworkest. Lidmaatschap van onze business club draagt daarmee bij aan de toekomst van symfonische muziek en aan het behoud van het Concertgebouworkest aan de wereldtop.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap bedraagt € 5.000 (excl. BTW) per jaar, met een minimum van drie jaar en is verbonden met verschillende privileges. Om relevant te zijn voor alle lagen binnen een bedrijf, zijn onze privileges gekoppeld aan verschillende evenementen voor specifieke doelgroepen.

Privileges

Annual Gala

Uitnodiging voor 2 personen

Het Koninklijk Concertgebouworkest organiseert ieder concertseizoen een groots Annual Gala. Bij deze bijzondere gelegenheid ontvangt het orkest zijn zakelijke en particuliere relaties en hoogwaardigheidsbekleders. Na afloop van het concert heeft u de mogelijkheid de musici en de dirigent te ontmoeten tijdens de afterparty.

Annual Gala 2022 (foto: Eduardus Lee)
Annual Gala 2022 (foto: Eduardus Lee)

Season Celebration

Uitnodiging voor twee personen

Deze afsluiting van het concertseizoen is een geliefd evenement waarbij musici van het Concertgebouworkest samen met de leden van de Academie en winnaars van het Salon Fonds een bijzonder programma ten gehore brengen. Voor deze unieke avond worden alle Salonleden uitgenodigd samen met onze corporate partners en particuliere schenkers.

Essentials-concert met voorontvangst in Het Concertgebouw

Uitnodiging voor vier personen

De concertreeks Essentials is ontwikkeld in samenwerking met onze Global Partners Unilever en ING. Tijdens de Essentials-concerten worden de grote symfonische meesterwerken, op een toegankelijke manier toegelicht door een presentator. Voorafgaand aan het Essentials-concert krijgen de Salonleden de gelegenheid te netwerken in een van de foyers van Het Concertgebouw.

Presentator Thomas Vanderveken opent het concert in de serie Essentials met een toegankelijke inleiding (foto: Mladen Pikulic)
Presentator Thomas Vanderveken opent het concert in de serie Essentials met een toegankelijke inleiding (foto: Mladen Pikulic)

Grand Salon

Uitnodiging voor vier personen

Tijdens de Grand Salon laat het Concertgebouworkest zich van een andere kant zien. Er worden cross-overs gemaakt met andere kunstdisciplines, musici komen aan het woord en inhoudelijk interessante onderwerpen komen aan bod. Een ware money can't buy experience!

Grand Salon (foto: Milagro Elstak)
Grand Salon met Dominic Seldis, contrabas (foto: Milagro Elstak)

Aanvullende privileges

  • Toegang tot een besloten repetitiebezoek*
  • Mogelijkheid tot boeken van zalen in het pand van het Concertgebouworkest als bijzondere vergaderlocatie*
  • Gebruik van exclusief media-archief van het Concertgebouworkest
  • Besloten kamermuziekconcert bij zakelijke evenementen*
  • Abonnement op het magazine Preludium
  • Voorrang bij het boeken van abonnementen en losse concertkaarten voor de beste plaatsen in de zaal
  • Toegang tot de exclusieve business club app van De Salon
  • Indien gewenst naamsvermelding in de seizoensbrochure, het jaarverslag en op de website
  • Ontvangst van de seizoensbrochure, het jaarverslag en de nieuwsbrief
  • Persoonlijk aanspreekpunt

* volgens geldende voorwaarden