Verrassende productie van Der Freischütz

Vrijdag 3 juni is Der Freischütz bij De Nationale Opera in première gegaan. Getuige de lovende recensies is Webers romantische griezelopera onverminderd populair – ook in de nieuwe, verrassende regie van Kirill Serebrennikov. De productie is nog tot 25 juni te zien. Bekijk de trailer en bestel nu kaarten.
Bart Grietens / De Nationale Opera
Bart Grietens / De Nationale Opera
bestel kaarten voor Der Freischütz

Op zaterdag 25 juni om 19:30 is de voorstelling van Der Freischüt semi-live te volgen in Park Frankendael, gratis toegankelijk in het kader van het Holland Festival en Opera in het park.

Een riskante deal met de duivel

Om met zijn geliefde Agathe te mogen trouwen, moet jager Max volgens eeuwenoud gebruik een schietwedstrijd winnen. En dat net op het moment dat hij niet in vorm is. Uit angst te mislukken gaat hij in zee met duistere machten die hem succes verzekeren. Webers opera Der Freischütz baadt in de sfeer van de Duitse romantiek en de vroege griezelroman, maar is opvallend hedendaags in zijn thematiek. Daarom presenteert Kirill Serebrennikov in zijn nieuwe productie van Webers opera geen Duits woud of jagers, maar een repetitiestudio vol artiesten. De traditionele dorpsgemeenschap wordt vervangen door een niet minder aan traditie gebonden hedendaagse community: de operawereld.