Beethoven: Symfonie nr. 6 'Pastorale'

met commentaar van Iván Fischer

Iván Fischer leidt het Concertgebouworkest in Beethovens Zesde symfonie. U kunt de uitvoering met Iván Fischers toelichting, met reacties van de orkestleden Alexei Ogrintchouk en Kersten McCall, of zonder commentaar bekijken.

Beethovens Zesde symfonie ‘Pastorale’

Ludwig van Beethovens Zesde symfonie, bijgenaamd ‘Pastorale’, gaat over de kracht en de schoonheid van de natuur. We hebben het geluk dat Beethoven de delen van zijn Zesde symfonie een titel gaf. Zo weten we bijvoorbeeld dat het derde deel over de mensen op het land en hun folklore gaat (en dus een beetje boers moet aanvoelen) en het laatste deel over dankbaarheid na een storm. Wat de Zesde symfonie zo speciaal maakt is dat het een verlossing is uit het alledaagse leven, een expeditie, een ontsnapping naar het platteland of de bossen.

Iván Fischer, dirigent

Iván Fischer is sinds 1987 een graag geziene gastdirigent bij het Concertgebouworkest. De even ongewone als toegewijde werkwijze van Fischer en het enthousiasme en de virtuositeit van de musici leveren altijd bijzondere uitvoeringen op. U kunt de vertolking van Beethovens Zesde symfonie met Iván Fischers toelichting, met reacties van orkestleden Alexei Ogrintchouk en Kersten McCall, of zonder commentaar bekijken.

Gerelateerde video's