Voor kinderen 2020

Schooltv - 'Tussen je oren'

Eind december werden de eerste zes korte films gepresenteerd in de serie 'Tussen je oren' die het orkest produceerde in samenwerking met Schooltv. Nog zes films volgden in februari 2021. In deze films spelen kinderen de hoofdrol. Het Concertgebouworkest speelt klassieke meesterwerken die bij hen fantasieën oproepen en in de filmpjes tot leven komen.

De films voor Schooltv zijn mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de volgende Fondsen op Naam: het Jacobson Fonds, het Willem & Wilhelmina Bouwes Fonds, het Mozartgenootschap, het Ben Pauw Fonds, het Helen Wieringa Fonds.

The making of...

Kinderconcerten

Vlak voor de lockdown in maart vond het Kinderconcert Maankozijn plaats. Maankozijn is een muzikale reis rond de wereld, met de maan als reisgenoot.

Maankozijn
Maankozijn, 16 februari 2020

Maankozijn werd mede mogelijk gemaakt door het Pan Fonds. Het Willem & Wilhelmina Bouwes Fonds nam kaarten af, waarmee een groot aantal kinderen en hun ouders het concert konden bezoeken.

Igor en de Nachtegaal

Het sprookje van de Chinese nachtegaal was de inspiratiebron van dit bijzondere Kinderconcert door musici van het Concertgebouworkest. In plaats van het concert werd een opname gemaakt van de uitvoering.

Igor en de Nachtegaal, kinderconcert

Het Kinderconcert Igor en de Nachtegaal op 25 oktober werd mede mogelijk gemaakt door het Willem & Wilhelmina Bouwes Fonds. Het Pan Fonds en het In memoriam Hester Maria van Kralingen Fonds hebben bijgedragen aan de productie van een speciale opname op basis van deze uitvoering. Deze werd in 2021 uitgebracht.