14 maart 2021

Camilla Tilling, sopraan

Mozart

Dudamel dirigeert Mahler

Kaarten & programma
Dit concert wordt op 14 maart a.s. gestreamd op medici.tv en is daarna nog 90 dagen gratis terug te kijken.
maart 2021 zondag 17:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Wolfgang Amadeus Mozart Ouverture 'Die Zauberflöte'
Gustav Mahler Symfonie nr. 4

Gustavo Dudamel is terug bij het Concertgebouworkest met Mahlers Vierde symfonie en de heerlijke ouverture uit Mozarts opera Die Zauberflöte.

Visioen van de hemel

Na meer dan zeven jaar is Gustavo Dudamel terug bij het Concertgebouworkest. En hoe! Voor het eerst leidt hij een symfonie van Gustav Mahler bij het Amsterdamse orkest met zijn beroemde Mahlertraditie. De Vierde symfonie is binnen Mahlers oeuvre relatief kort, luchtig van toon en licht bezet, maar is niet minder ambitieus van opzet – het slotdeel, Das himmlische Leben, is een kinderlijk visioen van de hemel. Het wordt bij ons gezongen door de Zweedse sopraan Camilla Tilling.

Topdirigent en pleitbezorger

Gustavo Dudamel is een van de megasterren onder de dirigenten. Afkomstig uit de stad Barquisimeto is hij uitgegroeid tot de grootste troef van het Venezolaanse muziekeducatieproject El Sistema. Maar hij is niet alleen een topdirigent. Als chef-dirigent van de Los Angeles Philharmonic én van het Simón Bolívar Symphony Orchestra uit Venezuela is hij een onvermoeibaar pleitbezorger van de educatieve idealen van El Sistema, die hij wereldwijd in de praktijk brengt.