Aangepaste concerten van 18 december tot en met 14 januari

Op maandagavond 13 december jl. werd duidelijk dat de avondlockdown verlengd wordt tot en met 14 januari. Daarnaast mogen concerten vóór 17.00 uur alleen doorgaan met 1,5 meter afstand. Wij hebben daarom aangepaste concerten ingepland. De oorspronkelijk geplande concerten tot en met 14 januari zijn geannuleerd.
. foto: Milagro Elstak
. foto: Milagro Elstak
Kaartkopers van de oorspronkelijke concerten krijgen zo snel mogelijk bericht over de afhandeling van hun kaarten. Zij krijgen voorrang bij het bestellen van kaarten voor de aangepaste concerten.

Deze concerten vinden overdag plaats voor maximaal 425 bezoekers op anderhalve meter afstand.

Concerten onder leiding van Jaap van Zweden
(oorspronkelijke data 23 en 25 december)
De concerten hebben geen pauze en zijn ongeplaceerd.

De programma’s blijven ongewijzigd. Tijdens beide concerten zingt de Duitse bariton Matthias Goerne Liederen uit ‘Des Knaben Wunderhorn’ van Mahler, waarna Van Zweden het Concertgebouworkest leidt in Beethovens Zevende symfonie. Op 24 december klinkt bovendien de wereldpremière van een opdrachtwerk van Hawar Tawfiq, M.C. Escher’s Imagination. 

Concerten onder leiding van Paavo Järvi
(oorspronkelijke data 12, 13 en 14 januari)
Samen met dirigent Paavo Järvi hebben wij een aangepast concert kunnen organiseren op:
Dit concert heeft geen pauze en ongeplaceerd.
Op het programma muziek van Julia Wolfe, George Walker en Leonard Bernstein. Calogero Palermo soleert in Aaron Coplands Klarinetconcert. 

Bestel uw kaarten online
Kaartkopers van de oorspronkelijke concerten onder leiding van Jaap van Zweden en Paavo Järvi kunnen vanaf maandag 20 december 10.00 uur met voorrang kaarten bestellen voor de aangepaste concerten. Op dinsdag 21 december 10.00 uur start de reguliere verkoop. In verband met de drukte bij onze klantenservice zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. Het snelst bestelt u uw kaart(en) daarom online. Vergeet niet uw eventuele vouchers in te zetten. Hier leest u hoe dit werkt.

De Kerstmatinee op radio en tv
Voor wie niet live in Het Concertgebouw naar de Kerstmatinee kan luisteren, zendt de AVROTROS het concert op Eerste Kerstdag vanaf 14.00 uur rechtstreeks uit op NPO Radio 4. Op televisie is het concert vanaf 15.00 uur te zien op NPO 2. Nadien is het concert nog een week lang te bekijken op ons videoplatform.

Wij wensen u en uw dierbaren fijne feestdagen, en hopen u snel en in goede gezondheid terug te zien bij onze concerten.