Concertgebouworkest op tournee met Klaus Mäkelä en Philippe Herreweghe

Eerste concerten met artistiek partner Klaus Mäkelä
Koninklijk Concertgebouworkest foto: Simon van Boxtel
Koninklijk Concertgebouworkest foto: Simon van Boxtel
In augustus 2022 geeft het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens zijn jaarlijkse zomertournee concerten onder leiding van Klaus Mäkelä en Philippe Herreweghe in enkele belangrijke Europese zalen.
 
Klaus Mäkelä dirigeert Saariaho en Mahler
In zijn eerste concerten als artistiek partner van het Concertgebouworkest leidt Klaus Mäkelä Orion van zijn landgenote Kaija Saariaho en de Zesde symfonie van Gustav Mahler. Na een VriendenLoterij ZomerConcert in Het Concertgebouw op vrijdag 19 augustus klinkt dit programma op zondag 28 augustus in de Philharmonie in Berlijn en op woensdag 31 augustus in de Philharmonie in Keulen. Het is het eerste van vijf programma’s dat het orkest gedurende het seizoen 2022/2023 uitvoert met artistiek partner Klaus Mäkelä.
 
Philippe Herreweghe leidt Haydns Die Schöpfung
Onder leiding van Philippe Herreweghe speelt het Concertgebouworkest Joseph Haydns Die Schöpfung. Dat programma klinkt op donderdag 25 augustus in Amsterdam, op maandag de 29ste in Lucerne (KKL) en op dinsdag 30 augustus in de Philharmonie in Keulen. Het kooraandeel wordt verzorgd door Collegium Vocale Gent, de solisten zijn sopraan Robin Johanssen, mezzosopraan Anna Molnár, tenor Werner Güra en bas Florian Boesch.