Concertgebouworkest op tournee met Mahlers Zevende symfonie

Concerten onder leiding van Iván Fischer in Amsterdam, Berlijn, Luzern, Ljubljana en Grafenegg 
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
De jaarlijkse zomertournee van het Concertgebouworkest langs belangrijke Europese festivals gaat in augustus 2023 naar Berlijn, Luzern, Ljubljana en Grafenegg. Daar speelt het orkest de Zevende symfonie van Gustav Mahler onder leiding van zijn honorair gastdirigent Iván Fischer.  
 
Op donderdag 24 augustus speelt het Concertgebouworkest Mahlers Zevende in Het Concertgebouw als onderdeel van de VriendenLoterij ZomerConcerten. Op zaterdag 26 augustus begint de tournee in de Philharmonie in Berlijn, waar het orkest het Musikfest Berlin opent. Daags daarna staat het orkest op het Lucerne Festival, op de 28ste in de Cankarjev Dom in Ljubljana en op donderdag 31 augustus wordt de tournee afgesloten met een concert op het openluchtpodium Wolkenturm in Grafenegg, Oostenrijk.  
 
In Amsterdam, Berlijn en Grafenegg wordt Mahlers Zevende symfonie voorafgegaan door liederen uit Jörg Widmanns Das heisse Herz met bariton Michael Nagy. In Luzern geldt het Voorspel uit Wagners Die Meistersinger von Nürnberg als het openingswerk.