Concertgebouworkest presenteert Annual Gala met dirigent Klaus Mäkelä

Toekomstig chef-dirigent leidt kleurrijk concert tijdens nieuwe editie van feestelijke orkesttraditie met voorontvangst en afterparty   
Klaus Mäkelä (foto: Marco Borggreve)
Klaus Mäkelä (foto: Marco Borggreve)
Op vrijdag 12 januari organiseert het Koninklijk Concertgebouworkest een feestelijke concertavond voor zijn trouwe publiek, vrienden, relaties, schenkers en sponsoren in Het Concertgebouw: het Annual Gala. De avond start met een ontvangst om 19.30 uur en wordt afgesloten met een sfeervolle afterparty tot middernacht. Het is de eerste keer dat het galaconcert onder leiding staat van Klaus Mäkelä, artistiek partner van het Concertgebouworkest.  
 
Na de voorontvangst om 19.30 uur begint om 20.30 uur het concert. Klaus Mäkelä leidt een bijzonder programma met drie werken die direct of indirect verwijzen naar beeldende kunst. Klaus Mäkelä, die graag het programmeren van een concert vergelijkt met een goed gecureerde expositie, neemt die vergelijking hiermee letterlijker dan ooit.  
 
concertprogramma 
Het concert opent met M.C. Escher's Imagination, dat de Nederlandse componist Hawar Tawfiq schreef in opdracht van het Concertgebouworkest. De Spaanse pianist Javier Perianes soleert vervolgens in het driedelige pianoconcert Noches en los jardines de España van zijn landgenoot Manuel de Falla, volgens dirigent Klaus Mäkelä 'een set muzikale aquarellen'. Dan klinkt Modest Moesorgski's Schilderijen van een tentoonstelling in de kleurrijke orkestratie van Maurice Ravel; het werk beschrijft een expositie met schilderijen van Moesorgski's vriend Viktor Hartmann. 
 
afterparty 
Na afloop krijgen de bezoekers alle kans om de musici en elkaar te ontmoeten in de foyers van Het Concertgebouw en in de Kleine Zaal, de Koorzaal en de Spiegelzaal, waar tot middernacht verschillende afterparty’s plaatsvinden. 
 
Start voorontvangst: 19.30 uur 
Dresscode: back tie