Concertgebouworkest presenteert groots Annual Gala met concertante Händel-opera

Eerste editie van jaarlijkse traditie voor publiek, relaties, schenkers en sponsoren 
foto: Jorrit Lousberg
foto: Jorrit Lousberg
Op vrijdag 30 september organiseert het Koninklijk Concertgebouworkest een feestelijke concertavond voor zijn trouwe publiek, vrienden, schenkers en sponsoren in Het Concertgebouw: het Annual Gala. Met dit grootse jaarlijkse gala zet het orkest een galatraditie voort die tot 2019 onderdeel was van Opening Night.  
 
Het Gala start om 19.30 uur met een voorontvangst, waarna om 20.30 uur het concert begint. Leonardo García Alarcón, een van de meest getalenteerde dirigenten die de laatste jaren in de wereld van de barokmuziek naar voren is gekomen, leidt Händels pastorale opera Acis and Galatea in een orkestbewerking van Mozart. De vocale bijdragen komen van het Nederlands Kamerkoor en vijf topsolisten. Creatief partner Pierre Audi en lichtontwerper Jean Kalman tekenen voor een uitzonderlijke mise-en-espace, waarbij het podium van Het Concertgebouw wordt getransformeerd tot een heus operadecor.  
 
Tijdens de afterparty na het concert krijgen de bezoekers alle kans om de musici en elkaar te ontmoeten in de foyers van Het Concertgebouw. In de Kleine Zaal, de Koorzaal, de Spiegelzaal en de Dirigentenfoyer vinden tot middernacht diverse vervolgprogramma's plaats, waarbij musici van het Concertgebouworkest in onverwachte stijlen en genres te beluisteren zijn. 
 
Start voorontvangst: 19.30 uur 
Dresscode: back tie 
 
Solisten en andere medewerkenden 
De solisten in Acis and Galatea zijn:  
- Keri Fuge, sopraan (Galatea) 
- Mark Milhofer, tenor (Acis) 
- Valerio Contaldo, tenor (Damon) 
- Sreten Manojlovic, bas (Polypheme) 
- Guy Cutting, tenor (Coridon) 
Het Nederlands Kamerkoor wordt voorbereid door Boudewijn Jansen. 
 
- Pierre Audi: mise-en-espace 
- Jean Kalman: licht en scenografie 
- Wojciech Dziedzic: kostuums 
 
Het concert wordt voorzien van boventiteling in het Nederlands en Engels.  
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Ammodo. 
 
Opening Night 
Sinds 2021 vindt de seizoensopening van het Concertgebouworkest plaats op een gratis toegankelijke locatie buiten Het Concertgebouw. In 2021 speelde het Concertgebouworkest op De Dam, op 9 september jl. in het Westerpark.