Leuke Kinderconcerten (6+) van het Koninklijk Concertgebouworkest

Nieuw muziekverhaal in de Kleine Zaal, eigentijdse Romeo en Julia in de Grote Zaal
In de aansprekende Kinderconcerten van het Concertgebouworkest maken kinderen van zes jaar en ouder op een speelse manier kennis met klassieke muziek. In het seizoen 2022/2023 zijn er twee Kinderconcerten: Raas en de basketbal op 20 november in de Kleine Zaal en Romeo en Julia op 19 maart in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.
 
Raas en de basketbal is een nieuw, eigentijds muzikaal avontuur vol humor en spanning. Op zoek naar zijn basketbal ontmoet Raas in zijn rolstoel (o nee, racestoel) de raarste en leukste figuren tegen, zoals de rijzige reiger, de driftige meerkoet en de rottige rat… Het muziekverhaal werd bedacht en geschreven door tekstschrijver Jibbe Willems en componist Bram Kortekaas, en wordt op 20 november uitgevoerd door musici van het Concertgebouworkest in de Kleine Zaal. Er zijn voorstellingen om 13.00 en 15.30 uur.
 
Op 19 maart speelt het voltallige orkest Romeo en Julia in de Grote Zaal. Dit Kinderconcert biedt een geheel nieuwe versie van het eeuwenoude verhaal over het beroemdste liefdsepaar aller tijden, met een eigentijdse poëtische tekst vol humor, muziek, en natuurlijk… liefde! Het Concertgebouworkest vertelt het verhaal met twee acteurs aan de hand van de prachtige muziek van Tsjaikovski onder leiding van Nuno Coelho. Voor de oorspronkelijke Romeo en Julia liep het slecht af, maar in dit verhaal kiezen Romeo en Julia zelf voor een nieuwe afloop… De tekst is van Sanne Schumacher, regie Caecilia Thunnissen.

Meer informatie over onze activiteiten voor kinderen.