Opening Night Concertgebouworkest in Westerpark Amsterdam

Gratis openluchtconcert op vrijdag 9 september 20.30 uur
Opening Night
Opening Night
Na het succes van Opening Night 2021 op De Dam vindt de seizoensopening van het Koninklijk Concertgebouworkest opnieuw plaats op een openbare locatie in Amsterdam: het Westerpark. Het openluchtconcert is op vrijdag 9 september om 20.30 uur gratis bij te wonen en iedereen is welkom. Maria Fiselier presenteert de televisieregistratie live vanaf het Westerpark. AVROTROS zendt het concert uit: live op NPO Radio 4 en om 22.15 uur op NPO2.
 
Tijdens het feestelijke concert onder leiding van dirigent Alain Altinoglu ontmoeten twee eigenzinnige solisten elkaar: de Zweedse klarinettist Martin Fröst, artist in residence van het Concertgebouworkest in het seizoen 2022/23, en de IJslandse pianist Víkingur Ólafsson. Na een energieke start met muziek van John Adams gaan de zwoele, soms jazzy klanken van Ravels Pianoconcert in G naadloos over in een mozaïek van dansen voor klarinet en orkest. Ruim baan, ten slotte, voor de warmbloedige Latin-klanken van Bernsteins populaire West Side Story.
 
Concertprogramma:
John Adams
Short ride in a fast machine
Maurice Ravel
Pianoconcert in G gr.t.
diverse componisten
Dance Mosaic
Leonard Bernstein
Symfonische dansen uit 'West Side Story'
 
Alain Altinoglu - dirigent
Víkingur Ólafsson - piano
Martin Fröst - klarinet
 
De Opening Night van het Concertgebouworkest wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Global Partners ING en Unilever, die klassieke muziek toegankelijk willen maken voor een zo breed mogelijk publiek.