Opening Night Concertgebouworkest op NDSM-terrein groot succes

Openluchtconcert met verrassings-act Kovacs vanavond om 22.30 uur te zien op NPO 2 
Opening Night 2023 (foto: Nathan Reinds)
Opening Night 2023 (foto: Nathan Reinds)
Het gratis openluchtconcert op de NDSM-werf waarmee het Koninklijk Concertgebouworkest gisteravond het nieuwe concertseizoen opende, trok duizenden bezoekers. Onder hen was ook burgemeester Femke Halsema. Ze waren getuige van een feestelijk en energiek concert op de Y-Helling onder leiding van Gianandrea Noseda, inclusief live action painting door kunstenaar Niels Shoe Meulman tijdens de wereldpremière van Xavier van de Polls Madhouse.  
 
Na Ravels opzwepende Bolero volgde een bijzondere verrassing: zangeres Kovacs zong met het Concertgebouworkest Amsterdam van Jacques Brel in de versie van David Bowie (In the Port of Amsterdam), in een nieuw arrangement van Tom Trapp. Een spectaculair watersaluut vanaf het IJ zette het sfeervolle slotnummer kracht bij. 
 
Vanavond, zaterdagavond 9 september om 22.30 uur, wordt het concert op tv uitgezonden via NPO 2. De presentatie is in handen van Maria Fiselier. 

Met Opening Night startte Concertgebouworkest in 2021 een nieuwe traditie: een gratis openluchtconcert, als opening van het nieuwe concertseizoen, op steeds een andere plek in Amsterdam. Na De Dam en het Westerpark is nu de beurt aan de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Volgend jaar, in september 2024, zal het orkest neerstrijken op weer een nieuwe locatie ergens in de stad. 

Opening Night 2023 werd mede mogelijk gemaakt door ING, Unilever en Booking.com, global partners van het Concertgebouworkest, en in samenwerking met Stichting NDSM-werf en het Fonds Jan Raes.  
 
Foto's van het concert vindt u hier