Mirga Gražinytė-Tyla dirigeert het Koninklijk Concertgebouworkest

Drie concerten met werken van Šerkšnytė en Weinberg, en met Gabriela Montero als soliste in Tsjaikovski's Eerste pianoconcert 
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Mirga Gražinytė-Tyla maakt haar langverwachte debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 april dirigeert ze werken van Šerkšnytė, Tsjaikovski en Weinberg. Na de Nederlandse première van De profundis van Raminta Šerkšnytė klinkt Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert met als soliste Gabriela Montero, die ook voor het eerst optreedt met het Concertgebouworkest. Na de pauze volgt de Derde symfonie van Mieczysław Weinberg. 
 
Mirga Gražinytė-Tyla was al eerder uitgenodigd door het Concertgebouworkest; haar beoogde optreden in het voorjaar van 2021 moest vanwege de coronapandemie echter worden uitgesteld. 
 
Uitzendingen via Mezzo en NPO Klassiek 
Het concert van 21 april zal op 29 april om 20.30 uur worden uitgezonden door Mezzo, het is een van de concerten die tussen 21 maart en 1 mei te zien zijn ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de televisiezender. Mezzo is toegankelijk voor alle abonnees van Ziggo, Calway, T-Mobile, Delta en CanalDigital.  
Het concert wordt bovendien opgenomen voor radio door AVROTROS en zal op zondag 30 april vanaf 14.00 uur te horen zijn via NPO Klassiek.